Foto: Publicitātes foto

FIA Eiropas autokrosa čempionāta pirmajam posmam, kas norisināsies 25. un 26. maijā sporta kompleksā "Mūsa", pieteikušies 92 sportisti, bet līdzjutējiem būs iespēja tikties ar Latvijas sportistiem jau šonedēļ – ceturtdien, 16. maijā trasē notiks sportistu treniņi un tikšanās ar līdzjutējiem un mediju pārstāvjiem.

Oficiālā pieteikšanās FIA Eiropas autokrosa čempionāta pirmajam posmam noslēdzās svētdien, 12. maijā, un saņemtie pieteikumi liecina, ka visplašāk mūsā būs pārstāvēta "Buggy 1600 klase - uz starta gatavojas iziet 28 sportisti. "SuperBuggy" klasē pieteikušies 25 dalībnieki, "TouringAutocross" salonautomašīnu klasē – 16 sportisti, bet "Junior Buggy" cīņām ir 13 pieteikumu. Vismaz desmit sportisti startēs arī nacionālajā satelītklasē B600, kurai Mūsā būs arī Latvijas čempionāta ieskaite.

Nav izslēgts, ka atlikušajās nedēļās līdz sacīkstei sportistu skaits var palielināties, jo pieteikumi tiek pieņemti arī pēc oficiālā termiņa, tiesa, ar papildu nosacījumiem sportistiem.

Latviju Eiropas čempionāta Mūsas posmā pārstāvēs astoņi sportisti. "SuperBuggy" klasē uz starta stāsies Jānis Boks, Ervins Grencis un Juris Kuļikovskis; "Buggy 1600" klasē startam gatavojas Andris Kuļikovskis, Māris Līcis, Jānis Ščerbickis un Ronalds Baldiņš. Savukārt "TouringAutocross" klasē uz starta stāsies Agris Brediks.

Mūsu sportisti pirms Eiropas sezonas sākuma ir aizvadījuši dažādas treniņsacīkstes. Grencis, kurš šogad pārgājis no "Buggy 1600" klases uz jaudīgāko "SuperBuggy", nedēļas nogalē veiksmīgi debitējis Čehijas čempionātā. Novapakas trasē savā pirmajā sacīkstē ar jauno bagiju Ervins ieguva piekto vietu 22 dalībnieku konkurencē.

Latvijas sportisti nedēļas nogalē startēja arī Baltijas un NEZ kausa posmā Lietuvā. Tiesa, treniņš nebija veiksmīgs: Māris Līcis izstājās finālbraucienā no līderpozīcijas, Jānis Ščerbickis piedzīvoja tehnikas defektus, bet Agris Brediks ar savu "Mitsubishi Lancer Evo VIII" apmeta vairālus kūleņus. Taču visi ir gatavi ņemt vērā šīs treniņsacīkstes sūro pieredzi, lai veiksmīgi startētu Eiropas čempionāta posmā Mūsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!