Foto: Publicitātes foto

Pasaules rallija čempionāta (WRC) dalībniekiem pievienosies araktīvais zviedru pilots Pērs-Gunnars (PG) Andersons, kurš ukraiņu "AT Rally Team" sastāvā ar "Ford Focus WRC" automobili piedalīsies sešos WRC posmos, ziņo "wrc.com".

33 gadus vecais pilots kopā ar savu pastāvīgo stūrmani Emīlu Akselsonu startēs Sardīnijas rallijā jūnijā, tad turpinās ar Somijas, Vācijas, Elzasas un Katalonijas ralliju, un sezonu pabeigs Velsā ar Lielbritānijas ralliju. "AT Rally Team" izveidojis ukraiņu braucējs Aleksejs Tamrazovs, kurš arī pats piedalās pasaules čempionātā.

"Ļoti patīkami, ka Aleksejs nolēma dot man iespēju braukt," saka Andersons. "Es jau domāju, ka man un Emīlam šī sezona ir vairāk vai mazāk beigusies, bet tad nāca šis piedāvājums."

Gatavojoties pasaules čempionāta sacensībām, PG Andersons, iespējams, būs redzams arī ātrumposmos, kas ir tuvāk Latvijas rallija cienītājiem: "Aleksejs grib, lai mēs pēc iespējas vairāk braucam ar šo auto un mēs, iespējams, piedalīsimies kādā rallijā Igaunijā."

Kā zināms, jūlijā Igaunijā tradicionāli notiek viens no lielākajiem rallijiem Baltijā, "Rally Estonia", kas šogad iekļauts arī Latvijas čempionāta kalendārā.

Andersons, kurš 2007. gadā kļuva par pasaules junioru rallija čempionu, savulaik bijis "Suzuki" rūpnīcas komandas pilots pasaules čempionātā, piedalījies arī Āzijas-Klusā okeāna čempionātā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!