Foto: Red Bull

"Red Bull" F-1 komandas pilots Sebastjans Fetels ātrāko apļa laiku šāgada Monako "Grand Prix" uzrādījis aiz garlaicības, raksta ārzemju mediji.

"Tā bija godīga kompensācija par 77 lēniem apļiem," saka Fetels, kurš ātrāko laiku uzrādīja sacensību pašā pēdējā, 78. aplī. "Es netaisījos lieki riskēt, un atvainojos par iebildumiem pa radio savam sacīkšu inženierim."

"Šī situācija precīzi raksturo to, kādas šodien ir autosacīkstes, jo apli ir iespējams veikt par trīs sekundēm ātrāk," Fetelu citē portāls "Totalrace". "Es zinu, ka piloti no sacīkstēm vairs nesaņem to, ko gribētu. Šovs - tas nav slikti, taču kad viss nonāk līdz tam, ka braucēji vienkārši aizvizinās līdz rūtainajam finiša karogam, tad diez vai tas ir tas, ko grib redzēt skatītāji."

Vācu pilots atsaucas uz situāciju ar riepām, kas šogad ir īpaši dramatiska - riepu sastāvs liedz aizvadīt pilnvērtīgas sacīkstes, jo braucējiem ir tās jātaupa, pretējā gadījumā riepas var burtiski izjukt, kā tas noticis iepriekšējos posmos. Oficiālie piegādātāji "Pirelli" cenšas situāciju labot, taču aizvadītajos sešos posmos problēmas ir vajājušas gandrīz visas vadošās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!