Foto: DELFI

Eiropas rallijkrosa čempionāta nākamais, piektais, posms risināsies šīs nedēļas nogalē Norvēģijā, un "Super 1600" klases līderis Reinis Nitišs ir apņēmies turpināt cīņu par titulu, ziņo Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) preses dienests.

Eiropas rallijkrosa čempionāta piektais posms notiks Norvēģijā, Hellas trasē. Uz starta "Super 1600" klasē būs arī Latvijas autosporta zvaigzne Reinis Nitišs, kurš pēc aizvadītajiem četriem posmiem ir Eiropas čempionāta līderis un vienīgais klasē, kuram izdevies gūt vairāk par vienu uzvaru šajā sezonā.


Pēc sestās vietas pirmajā posmā Lielbritānijā un ceturtās pozīcijas Portugāles posmā Nitišs guvis savas pirmās divas uzvaras Ungārijā un Somijā. Jau pēc Ungārijas posma Reinis nonāca Eiropas čempionāta "Super 1600" klases kopvērtējuma vadībā, bet pēc uzvaras somu Kouvolā Latvijas sportista pārsvars izaudzis līdz trim punktiem. Kopumā šosezon punktus guvuši 26 dalībnieki.

Šajā nedēļas nogalē Norvēģijā "Super 1600" klasē kaujas gatavībā būs visi līdzšinējie līderi, tāpēc cīņas nebūs mazāk saspringtas kā līdz šim. Arī prestižā "SuperCar" klase pulcēs ERX labākos. Īpaša uzmanība, protams, tika pievērsta jau tāpat populārajam WRC čempionam Peteram Solbergam – norvēģim šī būs pirmā māju sacīkste Eiropas čempionātā. Jāpiebilst, ka Solbergs Somijā bija tuvu savai pirmajai ERX uzvarai, izstājoties no pārliecinošas līderpozīcijas finālā priekšpēdējā aplī balstiekārtas lūzuma dēļ. Peteram Hellas posmā dalībnieku pulkā pievienosies arī vecākais brālis Henings Solbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!