Foto: DELFI
Jaunais sportists Reinis Nitišs izcīnījis jau trešo uzvaru pēc kārtas Eiropas rallijkrosa čempionāta piektajā posmā Norvēģijā "Super 1600" klases ieskaitē.

Pēc četriem kvalifikācijas braucieniem Nitišs ar trim otrajām vietām un vienu uzvaru bija līderis. Viņam sīvu konkurenci sagādāja dānis Ulriks Linnemans, kurš tika apsteigts tikai par vienu punktu.

Pusfinālā Latvijas autosportists uzvarēja savā braucienā un izcīnīja pirmo starta vietu finālā. Savukārt finālā Nitišs jau no starta aizbrauca līderpozīcijā un izcīnīja drošu pirmo vietu.

Pēc šī panākuma Nitišs nostiprinājies "Super 1600" klases kopvērtējuma pirmajā vietā, palielinot pārsvaru pār tuvāko sekotāju Ildaru Rahmatuļinu, kurš Norvēģijā ierindojās otrajā pozīcijā. Nitišam kopvērtējumā ir 124, bet Rahmatuļinam – 112 punkti. Linnemans šajā posmā ieņēma trešo pozīciju.

Tikmēr "SuperCar" ieskaitē uzvaru izcīnīja brits Liams Dorans, bet otrajā vietā ierindojās krievs Timurs Timerzjanovs. Labāko trijnieku noslēdza Davī Ženī no Francijas. Tehnikas problēmas atkal piemeklēja Peteru Solbergu. Stūres defekta dēļ viņš neiekļuva pusfinālā.

Timerzjanovs ir "SuperCar" līderis pēc pieciem posmiem (110), otrajā vietā ir zviedrs Timijs Hansens (97), kamēm Ženī ir 84 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!