Foto: Publicitātes foto
NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta trešajam posmam, kuram jau pieteikušies astoņu valstu sportisti, Mūsas trase tiks pārbūvēta līdz nepazīšanai – lielu daļu rallijkrosa trases veidos asfalta segums, informē Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) preses dienests.

Sporta kompleksa "Mūsa" sacensību organizatori allaž rūpējušies par trases izaugsmi un progresu. Tā kā rallijkross pēdējos gados strauji iemantojis popularitāti pat pasaules autosporta kontekstā, jau ilgstoši tiek kalti plāni "Mūsas" trases pielāgošanai rallijkrosa vajadzībām un specifikai. Lai arī rallijkross Bauskā noticis jau pirms 15 gadiem, šobrīd pienācis laiks veidot trasi, kas atbilstu ne tikai vietējām prasībām, bet arī pasaules standartiem.

Trases pārbūve paredzēta vairākos posmos. Pirmais no tiem – sagatavot cīņu vietu jūlija NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta trešajam posmam.

NEZ Latvijas posms būs seriāla turpinājums pēc pirmajām sacīkstēm Norvēģijā un Dānijā. Mūsas cīņām vairākas dienas pirms pieteikumu pieņemšanas beigām pieteikušies vairāk nekā 30 rallijkrosa dalībnieki, taču skaidrs, ka tieši pēdējās dienas un pat stundas nesīs pieteikumu kuplāko pulku.

Pašlaik cīņai NEZ rallijkrosā gatavojas Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas, Zviedrijas un Dānijas sportisti, kā arī kopīgi ar NEZ sastāvā ietilpstošajām valstīm spēkosies arī Baltkrievijas un Polijas sportisti. Vēl tiek gaidīti pieteikumi no Somijas un Krievijas dalībniekiem.

Vienā nedēļas nogalē ar starptautisko rallijkrosu cīņā dosies arī LAF folkreisa Vasaras kausa dalībnieki – nacionālais tautas autosports, kas allaž sarūpē ne tikai intrigu cīņā par uzvaru, bet arī avārijas un bezkompromisa cīņu. Vienkārši, bet atraktīvi. Iespējams, folkreisā par vienīgo uzvaru cīnīsies līdz pat 40 dalībniekiem.

Kopā ar rallijkrosa un folkreisa sportistiem jauno Mūsas trases versiju iemēģinās kroskartu braucēji, pašlaik cīņai gatavojas Latvijas un Igaunijas sportisti.

Posms tiks aizvadīts arī Latvijas bērnu čempionāta "Beta" bagiju ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!