Foto: Timo Anis

Igauņu pilots Sanders Perns pasaules rallija čempionāta posmā Somijā izcīnījis otro vietu FIA Junioru čempionāta (JWRC) vērtējumā.

JWRC dalībniekiem distance tradicionāli ir īsāka - viņiem šajā rallijā bija jāveic 20 no 23 ātrumposmiem. Ņemot vērā, cik smaga ir Somijas rallija trase un cik ātri tajā var pieļaut kļūdas, igauņu pilots pēdējā sacensību dienā izvēlējās piesardzīgāku braukšanas taktiku, kas pilnībā atmaksājās.

"Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu," pēc finiša atzina Sanders. "Pēdējā sacensību dienā neriskējām, jo kopvērtējuma punkti par otro vietu ir pārāk vērtīgi. Lai gan piektdien pazaudējām laiku dēļ divām pārsistām riepām, tomēr bijām pietiekami ātri un pat saņemsim sešus papildus punktus par ātrumposmu uzvarām."

Šis Igaunijas ekipāžai bija labākais panākums junioru čempionātā šosezon - Portugālē Perns ierindojās astotajā, bet Grieķijā - trešajā vietā.

JWRC čempionātā ir iekļauti seši posmi, kas notiek paralēli WRC sacensībām, un Somijas rallijs bija trešais. Vēl šajā čempionātā atlikuši trīs posm- Vācijā, Francijā un Spānijā.

JWRC dalībnieki startē ar identiskām "Ford Fiesta R2" automašīnām, un vecuma limits dalībai ir 27 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!