Foto: LETA

Neskatoties uz to, ka visi šāgada Latvijas rallija čempioni jau ir zināmi, sezonas pēdējā posmā, rallijā "Latvija 2013" ir gaidāmas nopietnas cīņas, par ko parūpēsies ārzemju viesi, trešdien preses konferencē apsolīja sacensību rīkotāji.

Par galveno intrigu prestižākajā N4 klases ieskaitē parūpēsies divi ārzemju piloti - soms Jari Ketomā, kurš februārī uzvarēja Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā "Rally Liepāja-Ventspils", un 2012. gada Latvijas čempions Kaspars Koitla, kurš atgriežas sacensībās pēc ilgākas pauzes.

Ketomā nenoliedz, ka viņam patīk braukt Latvijā, tāpēc viņš mūsu sacensībās ir biežs viesis, un arī šajā rallijā somu pilots ir gatavs parādīt visu, ko prot. "Es cenšos skatītājiem sagādāt to, ko viņi gaida - atraktīvu un ātru braukšanu, un ceru, ka tas man izdosies arī tagad," saka pieredzējušais somu pilots. "Šoreiz gan startēšu ar "Mitsubishi Lancer EvoIX", būs jāpārskata savas vecās stenogrammas, jāatsvaidzina atmiņa, kā jāpieraksta trase šādiem auto."

Savukārt R2 klasē mūsu "OKartes Autosporta akadēmijas" puišiem ir sagādāts ļoti nopietns pretinieks - zviedrs Frederiks Olins ("Ford Fiesta R2"), kuram ir arī visai cienījama pasaules čempionāta (WRC) pieredze.

"Frederiku uzaicinājām, pateicoties Ketomā, kurš visu laiku uzstāja, ka vajagot vēl kādu labu pilotu šajā rallijā," atklāj rallija "Latvija 2013" sacensību vadītājs Jānis Krasiņš. "Es vienmēr esmu uzskatījis, ka mūsu jauniešiem ir jāļauj augt, bet labāk to darīt pašu mājās, atvedot uz šejieni spēcīgus konkurentus, lai salīdzinātu rezultātus."

"Nav ne mazākās nojausmas, kāds būs šis rallijs," saka Fdereriks Olins. "Mājasdarbu gan izdarīju - internetā noskatījos visiespējamos video par ralliju Latvijā, un esmu sapratis, ka pie jums ir ļoti ātri ceļi, salīdzinot ar Zviedriju. Šīs sacensības gan man būs diezgan liels pārbaudījums, jo startēšu ar sev nepierastām "DMACK" riepām un jaunu stūrmani. Protams, braucot uz kādu ralliju, negribas būt tur par "pirmo aiz svītras", pēc pirmā ātrumposma redzēsim, kā ies. Bet noteikti centīšos!"

Kā zināms, Latvijas rallija čempionāta noslēdzošais posms, rallijs "Latvija 2013" notiks 21. un 22.septembrī. Pirmā rallija diena risināsies Cēsu apkārtnē, otrā - Tukumā un Jūrmalā.

Kopumā rallijam, kas ir Latvijas rallija, rallijsprinta un Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta posms, ir pieteikušās 63 ekipāžas no septiņām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!