Foto: Publicitātes foto

Bijušais F-1 pilots Roberts Kubica, kurš šogad var kļūt par WRC2 pasaules čempionu, nākamgad paliks rallijā tikai ar nosacījumu, ka viņa rīcībā būs konkurētspējīga tehnika, raksta ārzemju prese.

"Turpināšu [braukt rallijā], ja būs labs piedāvājums," intervijā izdevumam "Autosport" izteicies poļu pilots. "Nākamo nedēļu laikā aizvadīšu dažas pārrunas un tad jau redzēs, kā būs. Es vēl neesmu izlēmis. Ja rallijā nebūs laba piedāvājuma, varbūt atkal pievērsīšos autošosejai."

"Es tomēr nāku no ļoti augsta līmeņa profesionāla čempionāta - F-1, un ir ļoti grūti sasniegt līdzvērtīgu līmeni citur," atzīst Kubica. "Rallijā man ir nepieciešama laba programma ar labām sacensībām, un daudz testiem, lai es varu uzlabot savu sniegumu un attīstīties. Dažās sacensībās esmu parādījis labu sniegumu, taču man vēl ir daudz kas jāapgūst."

"M-Sport" komandas vadītājs Malkolms Vilsons atzinis, ka veic pārrunas ar Kubicu, taču vēl neko konkrētu nevarēja paziņot. "Jā, mēs runājam ar Robertu, taču mēs runājam arī ar citim pilotiem," saka Vilsons. "Nav šaubu, ka viņš ir ļoti ātrs braucējs un var būt vēl ātrāks. Viens gan skaidrs - ja viņš nonāks mūsu komandā, mēs viņi varēsim ļoti labi apkalpot."

Kubica šogad startē pasaules rallija čempionātā (WRC) WRC2 ieskaitē, braucot ar "Citroen DS3 RRC" automašīnu. Kā zināms, nākamgad "Citroen Racing" pievienojas WTCC autošosejas seriālam un kompānijas iesaiste WRC pagaidām nav skaidra, taču par pilnīgu aiziešanu no rallija franču autoražotāji nerunā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!