Foto: Caterham
"Lotus" vienība uz atlikušajiem diviem šīs sezonas F1 posmiem Kimi Raikonenu nomainīs ar citu somu braucēju Heiki Kovalainenu. Savukārt Serhio Peress paziņojis, ka sezonas izskaņā pametīs "Mclaren" komandu.

Trešdienas vakarā “Lotus” vairākas stundas kopā ar “Caterham” risināja diplomātiskās sarunas, galu galā tās beidzās veiksmīgi un Kovalainenam tika ļauts piedalīties noslēdzošajos šīs sezonas posmos. Kā zināms, soms ir “Caterham” vienības “īpašums” un šogad pilda šīs komandas rezerves braucēja pienākumus. Tiesa, abām komandām vēl nesen bija strīds par tiesībām izmantot “Lotus” nosaukumu.

Kovalainens jau ir apmeklējis “Lotus” bāzi Enstounā, kur pabeidzis gatavošanos atgriešanās sacīkstēm. Pēdējo reizi Kovalainens F1 čempionātā startēja 2012. gadā, kad pārstāvēja “Caterham”, taču arī šogad viņš ir piedalījies vairāku posmu treniņbraucienos. Savukārt 2007. gadā viņš jau startēja “Lotus” sastāvā, tiesa tolaik šī komanda vēl piederēja “Renault” rūpnīcai.

“Lotus” iespēju piedalīties sacīkstēs ASV un Brazīlijā esot piedāvājusi arī “Sauber” pilotam Niko Hilkenbergam un pat septiņkārtējam F1 čempionam Mihaelam Šūmaheram, taču abi no iespējas atteikušies.

Savukārt, Serhio Peress naktī uz ceturtdienu izplatīja paziņojumu, kurā apstiprina aiziešanu no “McLaren” komandas šīs sezonas izskaņā.

Peress pievienojās “McLaren” vienībai tikai pirms šīs sezonas, taču gads komandai izvērtās dramatiski slikts un joprojām neviens no tās pilotiem sacensībās nav spējis izcīnīt augstāku vietu par piekto. Peress kopvērtējumā ar 35 punktiem ierindojas tikai 12. pozīcijā, kamēr viņa komandas biedrs Džensons Batons ar 60 izcīnītiem punktiem ir devītais.

Ja iepriekš “McLaren” izteica vēlmi paturēt Peresu sastāvā uz vēl vienu sezonu, tad pēc sacīkstēm Abū Dabī strauji uzplaiksnīja baumas par iespējamo “Formula Renault 3.5 Series” čempiona Kevina Magnusena debiju komandas rindās 2014. gada sezonā. Šonakt Peress apstiprināja, ka sezonas beigās pametīs “McLaren”, bet tas sacukārt nozīmē, ka viņa vietā visai noteikti stāsies Magnusens. Šis jaunais sportists ir bijušā “McLaren” braucēja Jana Magnusena dēls.

Ziņojumā, kas tika izplatīts presei, Peress stāsta, ka novēl “McLaren” visu to labāko un atzīst, ka vienmēr jutis līdzi šīs komandas rezultātiem. Tāpat Peress apsola meklēt sev jaunu komandu, vēlams tādu, kurā būs iespēja cīnīties par uzvarām. Tas, ka Peress uz to būtu spējīgs, liecina vairāki pjedestāli, ko viņš savulaik izcīnīja startējot “Sauber” sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!