Foto: Willem Wittenberg / RSSP.eu

Pasaules rallija čempionātā (WRC) nākamgad tiek solīts vairāk televīzijas tiešraižu un informācijas internetā, ziņo "Autosport".

WRC promouters Olivers Sjesla izteicies, ka pasaules čempionāta mērķis ir līdz 2016.gada beigām sasniegt 1,2 miljardus lielu TV auditoriju, kas ir divreiz vairāk kā šobrīd. Lai to panāktu, plānots tiešraidē translēt katra WRC posma "Power Stage", kurā ekipāžas izcīna bonusa punktus.

"Mums tas ir jāpadara par ieradumu," intervijā izdevumam "Autosport" izteicies Sjesla. "Tāpēc tiešraidēm ir jābūt regulārām, un šiem ātrumposmiem ir jānotiek vienmēr vienā un tajā pašā laikā. Mēs apzināmies tiešraižu nozīmību, un esam pārliecināti par tirgus pieprasījumu pēc tām."

Jaunās sistēmas ieviešana gan notiks, sākot tikai ar ceturto WRC sezonas posmu, jo pirmajiem diviem - Montekarlo un Zviedrijas rallijam - norise jau ir apstiprināta, bet trešajam, Meksikas rallijam, ir pārāk liela laika starpība ar Eiropu.

Sjesla gan atzina, ka šīs stundu garās translācijas nebūs pilnībā tiešraides režīmā, jo programmā tiks iekļauts arī rallija iepriekšējo notikumu apskats. "Power Stage" ātrumposma translācija būtu pusstundu gara.

Tāpat WRC rīkotāji sola strādāt pie tā, lai par WRC sacensību centru kļūtu rallija servisa parki. "Mēs gribam uzlabot servisa parku iespējas," saka Sjela. "Mēs gribam, lai cilvēki tos apmeklētu arī tad, kad rallija ekipāžas ir trasē, lai viņiem ir lielais TV ekrāns, kurā skatīties sacensības, alus un burgeris."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!