Foto: VW/

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir apstiprinājusi izmaiņas pasaules rallija čempionāta (WRC) norisē, kas paredz atteikšanos no kvalifikācijas ātrumposmiem un vienotu starta kārtību visos WRC rallijos.

Jaunie noteikumi paredz, ka pirmajā sacensību dienā visos WRC posmos ekipāžas trasē dosies atbilstoši situācijai kopvērtējumā, līdz ar to grants sacensībās vairs nebūs nepieciešams aizvadīt kvalifikācijas ātrumposmu, kas tika izmantots šogad, lai sportisti izvēlētos starta secību rallija pirmajai dienai.

Otrajā un trešajā rallija dienā labākās ekipāžas atbilstoši sacensību rezultātiem startēs apgrieztā kārtībā, bet sportisti, kas sacīkstē atgriezīsies pēc izstāšanās, izmantojot "Rally2" sistēmu, trasē dosies pēc pirmās un otrās prioritātes dalībniekiem.

FIA uzskata, ka jaunā sistēma sacensības padarīs interesantākas skatītājiem un ļaus izvairīties no komandu piekoptās "lēnās braukšanas" taktikas.

Vēl tika apstiprināts, ka visi Eiropas WRC posmi sāksies ceturtdien ar ceremoniālo startu un noslēgsies ar "Power Stage" bonusa punktu ātrumposmu svētdien. "Power Stage" garumam jābūt vismaz 9,6 kilometriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!