Lai arī šāgada Eiropas rallija čempionāts (ERČ) vēl nav iesācies - pirmais posms notiks šīs nedēļas beigās Austrijā, "Rally Liepāja" organizatori jau saņēmuši pieteikumus no 17 valstu ekipāžām, informē rallija preses dienests.

Kopumā šobrīd "Rally Liepāja" pieteikušies 27 ekipāžas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Krievijas, Polijas, Vācijas, Itālijas, Rumānijas, Nīderlandes, Francijas, Čehijas, Slovēnijas, Ungārijas, Austrijas.

Starp pirmajiem, kas atsūtījuši pieteikumu uz Latvijā notiekošo ERČ posmu, ir arī pagājušā gada čempionvienība "Škoda Motorsport", kuru šogad pārstāvēs un arī Latvijā brauks soms Esapeka Lappi.

Bez jau minētās Škoda Motorsport komandas, kurai "Rally Liepāja" būs pirmais sezonas rallijs, Latvijas posmam pieteiktas vēl trīs S2000 grupas automašīnas - ar "Škoda Fabia S2000" startēs vācietis Zeps Vīgands un čehu autosportists Roberts Adolfs. Ar "Peugeot 207 S2000" automašīnu Latvijā redzēsim franču pilotu Žanu-Mišelu Raū, kurš 2011. gadā izcīnīja "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) kausu 2WD ieskaitē.

Šobrīd saņemti arī divi pieteikumi ar R5 specifikācijas "Ford Fiesta" automašīnām, no kurām vienu pilotēs igaunis Rauls Jēts, kuru "Rally Liepāja" apkalpos igauņu bijušā WRC braucēja Marko Martina "MM-Motorsports" komanda. Otru R5 automašīnu vadīs rumāņu autosportists ar Itālijas licenci Marko Tempestini, kurš Latvijā startēja arī pērn, kad ar "Subaru Impreza R4" automašīnu ierindojās 20. vietā.

Šobrīd vienīgie pieteiktie latviešu sportisti ir "LMT Autosporta akadēmijas" dalībnieki Ralfs Sirmacis un Kristaps Feldmanis, kuri startēs ar "Ford Fiesta R2" automašīnām. Viņiem gaidāma nopietna konkurence, jo jau šobrīd "Rally Liepāja" pieteiktas 11 R2 grupas ekipāžas, kas pārstāvēs deviņas valstis un startēs ar piecām dažādām automašīnām – "Citroën C2", "Ford Fiesta", "Peugeot 208", "Škoda Fabia", kā arī "Opel Adam" (attēlā), kas savu pirmo prezentācija pieredzēja 2013. gada martā. "Opel Adam R2" automašīnu Latvijā vadīs Marjans Grībels, kurš 2013. gadā izcīnīja "ADAC Opel Rallye Cup" junioru čempiona titulu. Starp dalībniekiem redzēsim arī 2011. gada Norvēģijas rallija čempionu R2 grupā Stīvu Roklandu.

R4 un N4 klasē pagaidām pieteikušās sešas ekipāžas, to skaitā arī Ziemeļeiropas zonas (NEZ) 2013. gada rallija čempions, lietuvietis Martins Samuitis.

Pieteikšanās "Rally Liepāja" turpināsies līdz 15.janvārim.

Kā zināms, ERČ pirmais posms - "Janner Rallye" - notiek šīs nedēļas nogalē Austrijā, bet otro čempionāta posmu uzņems Latvijā 1. un 2. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!