Foto: ERC

Četrkārtējais Polijas čempions rallijā Kajetans Kajetanovičs neskuma, Eiropas čempionāta (ERČ) otrajā posmā, "Rally Liepāja" paliekot ceturtajā vietā - viņš augstu novērtēja te iegūto pieredzi un labprāt gribētu pie mums atgriezties.

"Bija jautri! Bija ļoti jautri!" pēc finiša portālam "Delfi" atzina Kajetanovičs. "Tagad es daudz vairāk zinu par braukšanu ar "garajām naglām", jo šis man bija pirmais rallijs ar riepām ar garajām sporta radzēm. Tas nebija viegli!"

Polijas čempionātā ir iekļauti arī ziemas posmi, taču speciālās riepas, kas aprīkotas ar garajām radzēm, kādas izmanto ziemas rallijos Latvijā un Skandināvijā, tur netiek izmantotas. Tāpēc Kajetanam Kajetanovičam Latvijas sacensības deva neatsveramu un ļoti vērtīgu pieredzi, tāpat kā nezināmie ceļi un laika apstākļi.

Uz jautājumu, ko viņš atcerēsies no "Rally Liepāja", Kajetanovičs smejoties atbildēja: "Ātrumu! Ļoti daudz ātru līkumu, bet ātrumposmi ir smagi, ļoti prasīgi. Man patiešām ļoti patika šis rallijs! Es ceru te atgriezties nākamgad, jo ieguvu pie jums ļoti vērtīgu pieredzi!"

Tā kā trešais ERČ posms, "Sibiu Rally Romania" ir atcelts, nākamās sacensības Eiropas kalendārā ir Akropoles rallijs, kas šogad ir "izkritis" no pasaules čempionāta (WRC). Par startu šajā rallijā Kajetanovičs pagaidām nezināja teikt, taču cer turpināt piedalīties ERČ. "Tad jau redzēs," teica poļu pilots. "Pagaidām nezinu, kas būs mans nākamais starts - Grieķijā vai Īrijā."

ERČ pirmajā posmā Austrijā Kajetanovičs izstājās, bet līdz tam cīnījās ar savu tautieti Robertu Kubicu par līderpozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!