Foto: DELFI
Šāgada Eiropas rallijkrosa čempionātā Latviju pārstāvēs Jānis Baumanis, kurš nomainījis iepriekšējās sezonas čempionu Reini Nitišu "Set Promotion" komandā un startēs visos posmos, ziņo portāls "autocross.lv".

"Vēl pirmdien biju pārliecināts, ka šogad rallijkrosā startēšu Igaunijas un NEZ sacensībās ar savu pērn apgūto "Peugeot" un varbūt sezonas beigās būtu devies uz Eiropas posmu Vācijā, taču pēkšņi viss sagriezās ar kājām gaisā," stāsta 22 gadus vecais Jānis. "Dažu stundu laikā parādījās vairākas versijas, bet vēlāk ar Uģa Trauberga palīdzību nonācu līdz "Set Promotion" – Reiņa Nitiša pērnajai komandai. Šobrīd sūtu pēdējā brīža pieteikumu – lai gan termiņš jau beidzies, Jusi Pinomaki vārds aprindās darbojas lieliski. Es pats laikam vēl esmu šokā, vēl nespēju aptvert!"

Jāņa rīcībā būs rallijkrosa "Renault Twingo" modelis ar jaunāko ātrumkārbas un motora versiju. "Šobrīd grūti runāt par mērķiem un uzdevumiem, tomēr klusībā sevi redzu Reiņa pēdās – vispirms uzdevums būs iekļūt TOP6, vēlāk – skatīsimies. Apzinos savu minimālo pieredzi rallijkrosā, būs daudz jāmācās!" nosaka Jānis.

Eiropas un pasaules čempionāts, kurā šogad piedalās Reinis Nitišs, notiks paralēli, izņemot posmus, kas risināsies citos kontinentos - tajos startēs tikai pasaules meistarsacīkšu braucēji. Eiropas čempionātā ir iekļauti deviņi posmi, un seriāls sāksies maijā Portugālē.

Līdz šim augstākos panākumus Jānis Baumanis guvis kroskartu sacensībās, 2008. gadā Ziemeļeiropas čempionātā izcīnot trešo vietu CK 250 klasē. 2011. un 2012.gadā Jānis kļuva par Latvijas čempionu B-600 bagiju klasē. Viņa iesaistīšanās autosportā ir visai likumsakarīga, jo Jāņa tēvs Andris savulaik ir startējis Latvijas rallija čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!