Foto: DELFI

Šogad par "Rally Talsi" ceļojošo Čempionu kausu cīnīsies trīs pagājušā gada N4 klases triumfētāji – Latvijas rallija sezonas uzvarētājs Aivis Egle, Lietuvas čempions Ramūnas Čapkauskas un Baltkrievijas čempions Vītauts Šveds, informē sacensību rīkotāji.

Kā zināms, Aivis Egle ("PROSPEED"), kurš ieguva pašu pirmo Čempionu kausu 2009. gadā, šogad Latvijas rallija čempionātā neplāno startēt, un "Rally Talsi" būs autosportista vienīgais starts šajā rallija sezonā Latvijā.

"Talsu rallijs norisinās tuvu manām mājām un šajās sacensībās vienmēr esmu sajutis lielisku līdzjutēju atbalstu. Turklāt šogad esmu uzaicināts piedalīties Čempionu Rallijā un šādu iespēju nevaru laist garām," par gaidāmo startu "Rally Talsi" izsakās tukumnieks Aivis Egle. "Vēlēšanās atkal sēsties pie rallija automašīnas stūres nekur nav pazudusi, tā joprojām ir tāda pat, kā braucot pilnu sezonu! Lai arī šogad Latvijā organizētos rallijos neesmu startējis, darīšu visu, kas manos spēkos, lai Čempionu kauss paliktu Latvijā!"

"Rally Talsi" šogad iekļauts arī Lietuvas autorallija čempionāta kalendārā un kaimiņvalsts godu Čempionu Rallija šogad aizstāvēs Ramūnas Čapkauskas ("Čapkauskas Racing"). "Pēdējo reizi rallija sacensībās piedalījāmies vairāk kā pirms trim mēnešiem, bet šajā laikā esam rūpīgi strādājuši, lai uzlabotu vairākus automašīnas mezglus, tajā skaitā esam uzlikuši jaunus amortizatorus un ātrumkārbu," par gatavošanos "Rally Talsi" stāsta Ramūnas Čapkauskas. "Galvenais uzdevums ir sasniegt rallija finišu. Ceru, ka izdosies atrast ritmu, lai varētu braukt droši, bet vienlaicīgi arī ātri. Ja tas izdosies, tad nešaubos, ka varēsim cīnīties par augstām vietām."

Čempionu Rallija trešais dalībnieks būs Baltkrievijas rallija čempions, lietuvietis Vītauts Šveds ("Juta Racing"), kuram šī būs jau ceturtā reize Čempionu kausa izcīņā. ""Rally Talsi" šogad ir Lietuvas rallija čempionāta posms, un man ir tikai viens mērķis, kuru centīšos sasniegt visos Lietuvas posmos, ieskaitot šo, un tas ir – uzvara," savu uzdevumu atklāj Vītauts. ""Rally Talsi" ir sarežģītas sacensības, kas prasa lielu koncentrēšanos jau no pirmā ātrumposma starta. Talsos vienmēr ir daudz ātru konkurentu, kuri par velti neko neatdos. Uzvara pašam vien būs jāizcīna, tāpēc vēl pirms došanās uz Latviju, esmu ieplānojis testus, lai būtu pēc iespējas labāk sagatavojies rallijam un varētu sasniegt nosprausto mērķi."

Čempionu Rallija tradīcija Talsu rallijā ieviesta 2009. gadā ar mērķi vienā rallijā, pie vienādiem apstākļiem, noskaidrot ātrāko N4 klases čempionu. Kopš 2009. gada Čempionu Rallija cīņās piedalījušies čempioni no Baltijas valstīm, Skandināvijas, kā arī Baltkrievijas, Krievijas, Lielbritānijas un Slovākijas.

Iepriekšējo gadu Čempionu Kausa ieguvēji:
2013. gads - Dominiks Butvils/Renāts Vaitkevičs (Lietuva)
2012. gads Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (Latvija)
2011. gads Vītauts Šveds/Žilvins Sakalausks (Lietuva)
2010. gads Joke Nīmans/Bo Holmstrands (Zviedrija)
2009. gads Aivis Egle/Mārtiņš Jerums (Latvija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!