Foto: Publicitātes foto
Autorallijs ir aizraujošs, taču arī bīstams un ar lielu risku saistīts sporta veids. Apdrošināšanas atlīdzības tajā galvenokārt saistītas ar izslīdēšanu vai izbraukšanu no trases, apgāšanos un sadursmēm ar citiem sacensību dalībniekiem. Nesen apdrošinātājs "If" veicis lielāko atlīdzības izmaksu rallija apdrošināšanā 20 000 eiro apmērā.

"Šogad esam veikuši līdz šim lielākās apdrošināšanas atlīdzības izmaksu 20 000 eiro apmērā par "Tallina Rally 2014" notikušu igauņu autosportista avāriju ar "Mitsubishi Lancer Evolution", kad vienā no trases līkumiem, veicot kreiso pagriezienu, viņš zaudēja kontroli pār auto vadību, nobrauca no trases un ietriecās kokos. Trīs gadu laikā kopš piedāvājam rallija apdrošināšanu šī ir lielākā atlīdzība. Parasti nākas saskarties ar mazākām avārijām, jo, neraugoties uz rallija lielo bīstamību, profesionāli autosportisti spēj apvienot dinamisku braukšanas stilu ar spēju izvairīties no avārijām vai iespējami samazināt to sekas," norāda "If" KASKO produkta vadītājs Kaspars Duburs.

Otru lielāko rallija atlīdzības izmaksu – 17 000 eiro apmērā – "If" veica 2013. gadā, kad "300 Lakes Rally" posmā Zarasai reģionā avarēja Latvijas autosportista vadīta "Mitsubishi Lancer Evolution" automašīna.

Šobrīd izskatīšanā ir arī Autosporta Akadēmijas rallija komandas ekipāžas pieteiktā atlīdzība par piedzīvoto avāriju Talsu rallija posmā, kad, veicot kreiso pagriezienu, automašīna izslīdēja no trases un apgāzās uz jumta. Iespējamie zaudējumi vēl tiek aprēķināti.

Nav noslēpums, ka autosacensībās startējošie iepriekš visbiežāk tika apdrošināti ārvalstīs, savukārt daļa autosportistu dodas trasē bez apdrošināšanas, paļaujoties uz veiksmi vai vismaz cerot, ka auto bojājumi nebūs lieli un pašiem sportistiem būs finansiālas iespējas segt auto remontu. Tas saistīts ar faktu, ka Baltijā strādājošās apdrošināšanas sabiedrības iepriekš auto apdrošināšanu sacensību laikā nepiedāvāja.

"Šobrīd "If" apdrošināšanas klientu vidū ir Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Ukrainas un arī Norvēģijas autorallija komandu ekipāžas. Automašīnas tiek apdrošinātas pret avārijas bojājumiem, ieskaitot aizdegšanos, sacensību laikā. Lepojamies, ka mūsu klientu vidū ir bijušas tādas augstākā līmeņa rallija zvaigznes kā Pasaules Rallija Čempionāta (WRC) dalībnieks un 2012.gada Portugāles rallija uzvarētājs norvēģis Mads Ostbergs un Krievijas autosportists, vairāku Latvijas rallija čempionāta posmu uzvarētājs Aleksejs Lukjaņuks," norāda Duburs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!