Foto: Daimler/Hoch Zwei
Otro F-1 posmu pēc kārtas un piekto šajā sezonā svētdien Vācijā no pirmās pozīcijas startēs “Mercedes” pilots Niko Rosbergs, kura komandas biedrs un sīvākais konkurents Luiss Hamiltons jau pirmajā sesijā avarēja un rezultātā būs spiests startēt no 16. pozīcijas, vēsta portāls “autoeuro.lv“

Hamiltons desmitā F-1 posma pirmajā kvalifikācijas daļā atradās otrajā pozīcijā, kad aptuveni 7 minūtes pirms laika atskaites beigām, vienā no līkumiem pavisam negaidīti saslīdēja, pārlidoja ne pārāk plato grants joslu un samērā spēcīgi ietriecās riepu nožogojumā. Iespējams, avārijā vainojamas bremzes. Sesija tika apturēta, kamēr Hamiltona auto evakuēja no notikuma vietas, taču ar to viņam cīņa bija galā. Ar uzrādīto apļa laiku bija gana, lai iekļūtu otrajā kārtā, taču tā kā vairāk viņš trasē nedevās, rezultātā palika 16. pozīcijā.

Rosbergam izdevās būt ātrākajam jau abās pirmajās kvalifikācijas kārtās Hokenheimas trasē. Pirmajā viņš sasniedza apli 1:17.631, aiz sevis atstājot “Red Bull” pilotus Danielu Rikjardo un Sebastjanu Fetelu. Savukārt otrajā kārtā Rosberga labākais laiks bija 1:17.109, kamēr nākošās divas vietas šoreiz ieņēma “Williams” braucēji Valterī Botass un Felipe Masa. Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā neiekļuva divi F1 čempioni – Džensons Batons un Kimi Raikonens, kuri palika uzreiz aiz “Top 10″.

Izšķirošajā kārtā Rosbergs pakāpās uz pirmo vietu jau pēc pirmā mēģinājuma, kad ar laiku 1:16.540 ierindojās vairāk nekā pussekundi priekšā tuvākajam sekotājam Botasam. Tobrīd trešo vietu ieņēma Masa, bet tālāk sekoja Fetels, Kevins Magnusens un Rikjardo.

Dažas minūtes pirms kvalifikācijas beigām piloti devās izšķirošajā mēģinājumā uzlabot savus rezultātus. Rosbergs savu laiku neuzlaboja, bet Botass pietuvojās līdz 0.219 sekundēm, izcīnot otro starta pozīciju. No otrās rindas sacensības Vācijā sāks Masa un Magnusens, bet trešajā rindā Vācijā stāsies “Red Bull” duets, ar pilotiem Rikjardo un Fetelu. Fernando Alonso un Daņils Kvjats kvalifikācijā izcīnīja ceturto starta rindu, bet pirmo desmitnieku noslēdza Niko Hilkenbergs un Serhio Peress.

Pirms Vācijas “Grand Prix” izcīņas F-1 pasaules čempionāta vadībā atrodas Niko Rosbergs, kurš par 4 punktiem apsteidz Luisu Hamiltonu. Pēc tam, kad Rosbergs iepriekšējā posmā izstājās, bet Hamiltons guva uzvaru, savās mājās Vācijā čempionāta līderim atkal ir iespēja palielināt pārsvaru pār komandas biedru.

Hokenheimā Rosbergs līdz šim vēl nav uzvarējis, bet Hamiltons šajā trasē uzvarēja 2008. gadā, vēlāk tajā sezonā kļūstot par F-1 čempionu.

Sacensību starts tiks dots svētdien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Vācijas “Grand Prix” kvalifikācija:

Q3

Vieta Pilots Komanda
Rezultāts
1. Nico Rosberg Mercedes 1:16.540
2. Valtteri Bottas Williams +0.219
3. Felipe Massa Williams +0.538
4. Kevin Magnussen McLaren +0.674
5. Daniel Ricciardo Red Bull +0.733
6. Sebastian Vettel Red Bull +1.037
7. Fernando Alonso Ferrari 1.109
8. Daniil Kvyat Toro Rosso +1.425
9. Nico Hulkenberg Force India +1.474
10. Sergio Perez Force India +1.495


Q2

Vieta Pilots Komanda
11. Jenson Button McLaren
12. Kimi Raikkonen Ferrari
13. Jean-Eric Vergne Toro Rosso
14. Esteban Gutierrez Sauber
15. Romain Grosjean Lotus
16. Lewis Hamilton Mercedes


Q1

Vieta Pilots Komanda
17. Adrian Sutil Sauber
18. Jules Bianchi Marussia
19. Pastor Maldonado Lotus
20. Kamui Kobayashi Caterham
21. Max Chilton Marussia
22. Marcus Ericsson Caterham

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!