Foto: DELFI
Kupls dalībnieku skaits gaidāms nākamajā Latvijas rallija čempionāta posmā, "Rally 300 Lakes", kas notiks Lietuvā un ir arī kaimiņvalsts čempionāta posms.

Pieteikumi saņemti no 97 ekipāžām, no kurām 31 ir pieteikusies startam Latvijas čempionāta vērtējumā. Latvijas piloti no tiem ir 12, pārējie pārstāv Krieviju, Igauniju, Poliju un Lietuvu.

Īpaši interesanta solās būt "VFTS/Truck" ieskaite, kurā tiks aizvadīta īpaša kausa izcīņa ekipāžām, kas brauc ar padomju laika rallija tehniku - VAZ, AZLK un "Gaz" markas automašīnām. Šai ieskaitē pieteikušās kopumā 25 ekipāžas, un lielākā daļa - no Krievijas.

"300 ezeru" rallijs ir arī kārtējais Ziemeļeiropas rallija čempionāta posms, un šajā vērtējumā startēs vismaz 36 ekipāžas, Lietuvas čempionātā tiks vērtētas 41 ekipāža.

Rallijs iesāksies ceturtdien, 7.augustā, ar kvalifikācijas ātrumposmu, kurā 20 ātrākās pieteikušās ekipāžas noskaidros starta kārtību pirmajai rallija dienai. Pirmā oficiālā sacensību diena būs piektdienas, 8. augusta, pēcpusdienā, kad pēc atklāšanas ceremonijas Zarasu pilsētā ekipāžas veiks trīs īsus asfalta ātrumposmus Visaginas un Zarasu pilsētu ielās.

Sestdien, 9. augustā, rallijs atsāksies ar piekto ātrumposmu pl. 8:55. Kopumā ekipāžām būs jāveic astoņi ātrumposmi.

Rīkotāji trasē iekļāvuši vienu no iespaidīgākajiem tramplīniem Baltijā, kas būs piektajā un septītajā ātrumposmā. "300 Lakes Rally" arī šogad viesosies Latvijā - visgarākais, 12. ātrumposms (32 kilometri), sāksies Lietuvā un finišēs Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!