Foto: M-Sport

Britu motoru sporta kompānija "M-Sport" šāgada pasaules rallija čempionāta (WRC) 10.posmā Austrālijā atzīmēs nozīmīgu jubileju - 250. WRC startu, informē komanda.

Zīmīgi, ka tieši Austrālijas rallijs komandai līdz šim bijis visveiksmīgākais - "M-Sport" pilots Miko Hirvonens tajā uzvarējis trīs reizes, pirmoreiz uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena stājoties 2006. gadā. Somu pilotam tā arī bija pirmā uzvara WRC sacensībās.

"Nespēju noticēt, ka esam jau sasnieguši 250. pasaules čempionāta sacīksti," saka Malkoms Vilsons, "M-Sport" direktors. "Šo 250 sacīkšu laikā vairāk kā 200 reizes mūsu braucēji ir kāpuši uz dažādiem goda pjedestāla pakāpieniem, izcīnot vairāk kā 50 uzvaras un iegūstot divus WRC čempiona titulus komandu ieskaitē. Tāpēc šis skaitlis - 250. - ir vēl jo nozīmīgāks."

"M-Sport" 1979. gadā izveidoja bijušais WRC pilots Malkolms Vilsons un sākotnēji kompānija saucās "Malcolm Wilson Motorsport". Tās sagatavotās dažādu marku rallija mašīnas piedalījās daāždos rallija čempionātos, līdz 1996. gadā "M-Sport" kļuva par oficiālajiem "Ford" partneriem pasaules čempionātā un nākamajā sezonā debitēja WRC kā rūpnīcas komanda.

Pēc "Ford" aiziešanas no WRC 2012.gadā "M-Sport" turpina sagatavot šīs markas automašīnas rallijam un piedalās WRC ar savu komandu. Kompānija ļoti veiksmīgi aizsākusi R5 klases "Ford Fiesta" modeļu biznesu, kā arī nodrošina dažādas junioru programmas ar R2 klases "Ford" automašīnām. Tāpat "M-Sport" sagatavo automašīnas arī dažādiem autošosejas seriāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!