Foto: Red Bull





Divkārtējā pasaules rallija čempiona Karlosa Sainsa dēls ir kļuvis par "Toro Rosso" F-1 komandas pilotu un nākamgad Sainss juniors ar holandieti Maksu Verstapenu veidos visu laiku jaunāko F-1 komandu.

Šosezon Karloss Sainss juniors kļuva par visu laiku jaunāko "World Series By Renault 3.5" formulu seriāla čempionu.

"Par šo cīnījos jau ilgu laiku, kopš sāku braukt ar kartingu 10 gadu vecumā," saka 20 gadus vecais spāņu pilots. "Kļūt par "Toro Rosso" pilotu pēc 10 gadiem ir sapņa piepildījums. Kopš es pievienojos "Red Bull" jauno pilotu programmai, tas bija mans mērķis un es pateicos "Red Bull" par uzticēšanos."

"Ar Karlosa Sainsa pievienošanos Maksam Verstapenam mēs turpinām savu tradīciju - jaunu pilotu piesaistīšanu, ļaujot viņiem spert pirmos soļus F-1," saka "Toro Rosso" F-1 komandas vadītājs Francs Tosts. "Es sekoju Karlosa progresam kopš viņa startiem jauniešu klasēs, kā viņš kāpis pa autosporta karjeras kāpnēm, kas vainagojās ar pelnītu uzvaru šāgada "World Series" čempionātā. Atceros arī to, kā 2013.gadā viņš Silverstounā testēja mūsu "STR8" bolīdu - todien Karloss mūs visus pārsteidza ar savu nobriedušo attieksmi un ātrumu."

Kā zināms, "Toro Rosso" komanda jau agrāk parakstīja līgumu ar 17 gadus veco Verstapenu, un arī pēc Karlosa Sainsa juniora piesaistes šī būs jaunākā F-1 komanda 2015.gada čempionātā.

"Toro Rosso" šīssezonas pilots Daņila Kvjats nākamgad brauks "Red Bull" vienībā, vietu komandā zaudējis arī francūzis Ēriks Verņjē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!