Foto: ERC

Izcili jaunās Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonas pirmo posmu, "Jannerallye", Austrijā iesācis poļu pilots Kajetans Kajetanovičs ("Ford Fiesta R5"), kurš uzvarējis visos 10 pirmās sacensību dienas ātrumposmos.

Dienu Kajetanovičs iesāka ar 6,4 sekunžu pārsvaru pēc pirmā ātrumposma un noslēdza ar iespaidīgu trīs minūšu un 52,5 sekunžu pārsvaru dienas beigās. Otrajā vietā esošais francūzis Robērs Konsani ("Peugeot 207 S2000") savukārt par divām minūtēm un 36,9 sekundēm apsteidz trešās vietas pašreizējo īpašnieku Jaromīru Tarabušu ("Škoda Fabia S2000").

"Pārsvars ir liels, taču rallijs ir garš un mums vēl būs daudz jābrauc," saka Kajetanovičs. "Ātrumposmu ceļus klāj dziļš sniegs un tumsā ceļu reizēm vispār nevar saskatīt - braukšana šādos apstākļos ir man kaut kas jauns."

Neveiksmīgi šī ERČ sezona iesākās pieredzējušajam īru pilotam Kreigam Brīnam, kurš jau pirmajā ātrumposmā, divus kilometrus pirms finiša lēnā līkumā noslīdēja no ceļa un mašīna iestrēga sniegā. "Tā bija avārija pie ātrums 10 kilometri stundā," sarūgtināts bija īru pilots. "Jau biju izbraucis pusi līkuma un uzsāku akselerāciju, kad mašīna zaudēja saķeri un mašīnas purngals izslīdēja. Nekādu bojājumu tai nebija, vienkārši "uzkārās" uz motora aizsarga un mēs nevarējām izkustēties. Man patiešām palika ceļa apstākļi, esmu ļoti sarūgtināts, ka man tā nepaveicās jau pirmajā ātrumposmā, taču tas nav pasaules gals, un mēs rīt atgriezīsimies sacīkstē."

Dziļais sniegs daudziem sportistiem radījis problēmas ar riepu izvēli, kas noveda pie avārijām un kļūdām - tā šveicieša Jonatana Hirši mašīna pirmajā ātrumposmā vien trīs reizes apgriezās ap savu asi un izslīdot kādā no līkumiem, pilotam bija pat jāapbrauc māja, lai atgrieztos trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!