Foto: ERC

Vairākkārtējais Latvijas junioru rallija čempions Ralfs Sirmacis ("SRT") saņēmis prestižo "Colin McRae ERC Trophy", ko katra Eiropas rallija čempionāta (ERČ) beigās pasniedz pilotam, kurš sacīkstē demonstrējis lielāko cīņassparu.

Starta vietu izlozē izvēlējies ceturto starta pozīciju, Ralfs Sirmacis smagajos ceļa apstākļos pirmās sacensību dienas beigās saviem konkurentiem Eiropas junioru čempionāta ieskaitē zaudēja pusotru minūti, taču otrajā sacensību dienā turpināja cīņu un spēja iekļūt godalgoto trijniekā. Par šo panākumu Ralfs arī saņēma prestižo balvu, ko pirms viņa citos ERČ posmos saņēmuši tādas rallija zvaigznes kā polis Kajetans Kajetanovičs, krievs Aleksejs Lukjaņuks pagājušā gada "Rally Liepāja" un citi.

"Kopš pagājušā gada, kad Kolina Makreja balvu saņēma Lukjaņuks, es sapņoju, ka to varētu iegūt arī es," saka Sirmacis. "Tagad man tā ir un es esmu ļoti priecīgs."

"Pirmajā sacensību dienā es trasē braucu viens no pirmajiem - tā bija mana stratēģija, taču tā izrādījās nepareiza," stāsta jaunais latviešu pilots. "Tas bija par iemeslu tam, kāpēc zaudēju uzvaru junioru ieskaitē. Nožēloju, ka kvalifikācijas ātrumposmā biju tik ātrs, taču tagad gan esmu laimīgs!"

"Colin McRae ERC Tropy" žūrija, kurā ir ERČ menedžeris Žans-Pjērs Nikolā, "Eurosport Events" direktors Žilbērs Rojs un Kolina Makreja tēvs Džimijs, atzina, ka latviešu pilota cīniņi trasē svaru kausus nosvēra Sirmača labā.

"Vadošie junioru ieskaites braucēji bija patiešām ļoti ātri," saka Nikolā. "Emīls Bergkvists, Stīvs Roklands, Ralfs Sirmacis un Matiass Adielsons demonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu, taču žūrija nolēma, ka balva pienākas Ralfam viņa pirmās dienas starta pozīcijas dēļ."

Sirmacim rallija finišā līdz ieskaites uzvarētājam Emīlam Bergkvistam ("Opel Adam R2")  pietrūka 39,2 sekundes, bet līdz 2.vietā esošajam Stīvam Roklandam ("Peugeot 208 R2") – 9,1 sekunde.

"Laikapstākļi šajā rallijā bija ļoti sarežģīti un mainīgi, un esam priecīgi, ka, neraugoties uz dažādām grūtībām, tomēr tikām līdz finišam un varējām kāpt uz goda pjedestāla. Konkurence šajā ieskaitē ir ļoti spēcīga, un mums priekšā gara un ļoti interesanta rallija sezona. Cīņa par Eiropas rallija junioru čempiona titulu ir sākusies, un "Rally Liepāja" esam izcīnījuši vērtīgus punktus sezonas kopvērtējumā," saka Sirmacis.

Nākamais ERČ junioru ieskaites posms būs "Circuit of Ireland Rally", kas notiks aprīļa sākumā un būs asfalta rallijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!