Foto: Publicitātes foto

Lai gan pieteikts dalībai gaidāmajā pasaules rallija čempionāta (WRC) Zviedrijas posmā, jaunais "Mitsubishi Colt R5" automobilis tajā vēl nestartēs, informē kompānija "Mpart AB", kas izstrādā šo rallija modeli.

"Mēs pēc iespējas ātrāk vēlējāmies uzsākt testu programmu, tāpēc pieteicāmies Zviedrijas WRC rallijam vēl pirms tehniskās akreditācijas saņemšanas, gadījumam, ja mums būs iespēja ar šo auto startēt," saka "Mpart AB" pārstāvis Tomass Vengs. "Lai gan no tehniskā viedokļa ar automašīnu viss ir kārtībā, ir jāpabeidz visa dokumentācija, tāpēc tagad mūsu plānotās pirmās sacensības pārceļas uz nākamo Zviedrijas čempionāta posmu."

Tehniskās akreditācijas saņemšana, ko šai gadījumā nosaka Zviedrijas Autosporta federācija (SBF), ļautu jaunajam "Mitsubishi Colt R5" automobilim startēt nacionālajos rallija čempionātos, kā arī ārpus ieskaites piedalīties Zviedrijas WRC posmā. Ar šo mašīnu jau aizvadīti testi, kas parādīja labu tendenci.

"Pirmie testi pārspēja visas mūsu cerības," atzīst Vengs. "Neskaitot dažus sīkumus, mašīna strādāja perfekti no brīža, kad tika iedarbināta līdz brīdim, kad novietojām to uz treilera atpakaļceļam - un tas nav nekāds sabiedrisko attiecību menedžeru apgalvojums, bet gan realitāte. Ļoti labi strādāja īpaši "Mitsubishi Colt R5" izstrādātie "Ohlins" amortizatori, par ko esam ļoti apmierināti. Taču šie ir tikai pirmie testi."

Kompānijas pārstāvis portālam "Delfi" atklāja, ka interesi par šo rallija automašīnu izrādījušas komandas un sportisti gandrīz no visas pasaules un saņemti pasūtījumi no dažādām valstīm, taču pirmās automašīnas nonākšot pie skandināvu klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!