Pašreizējais pasaules čempions francūzis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen") svētdien trešo gadu pēc kārtas triumfēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Meksikas posmā.

Šīs sezonas trešajā etapā sākotnēji Ožjērs vienīgais nopietnais konkurents bija komandas biedrs Jari Mati Latvala, tomēr viņš sestdien no sacensībām izstājās. Tāpēc noslēgumā otro vietu guvušo norvēģu sportistu Madsu Ostbergu ("Citroen") francūzis apsteidza par vairāk nekā minūti.

Savukārt trešais palika vēl viens norvēģis Andreass Mikelsens ("Volkswagen"), kurš atpalika vēl par 6,3 sekundēm.

Sacensības paliks atmiņā ar igauņa Ota Tanaka negadījumu piektdien. Viņa "Ford" automašīna ielidoja ezerā un pavisam neilgā laikā noslīka, bet sportistiem par laimi izdevās ļoti operatīvi izkļūt no automašīnas. Pēc tam, kad automašīna deviņas stundas bija pavadījusi zem ūdens, tā tika izcelta un svētdien jau pēc "Rally 2" sistēmas atgriezās trasē.

Ožjērs uzvarējis visos trijos pirmajos šāgada pasaules čempionāta posmos un ar 81 punktu kopvērtējumā atrodas pārliecinošā līderpozīcijā. Viņam ar 47 punktiem seko Mikelsens, bet trešais ar 35 punktiem ir Tjerī Nevils ("Hyundai"), kurš Meksikā palika astotais.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!