Foto: Red Bull

Austrālijas "Grand Prix" rīkotāji ir ļoti apmierināti ar biļešu tirdzniecību uz F-1 sezonas pirmo posmu Melburnas trasē un atzīst, kas tas lielā mērā ir saistīts ar mājinieka, austrāliešu pilota Daniela Rikjardo panākumiem F-1 čempionātā.

""Rikjardo faktoru" nedrīkst nenovērtēt - līdzjutēji viņu ļoti mīl," norāda Austrālijas "Grand Prix" sacensību izpilddirektors Endrjū Vestakots. "Pēdējo 12 mēnešu laikā mēs esam pārdevuši lielāku biļešu skaitu nekā šajā pašā laika posmā pērn, un esam ieņēmuši par diviem miljoniem dolāru vairāk. Protams, tas nav tikai Rikjardo dēļ, taču viņa panākumi spēlē lielu lomu."

Kā zināms, pagājušosezon Rikjardo kļuva par pirmo austrāliešu F-1 pilotu, kas savā mājas sacīkstē kāpis uz goda pjedestāla, taču pēc sacīkstes viņš tika diskvalificēts par degvielas limita pārtērēšanu. 2014.sezonu Rikjardo noslēdza kā labākais "Red Bull" komandas pilots - austrālietis F-1 čempionāta individuālajā vērtējumā ierindojās trešajā vietā aiz abiem "Mercedes" komandas pilotiem Lūisa Hamiltona un Niko Rosberga, kamēr otrs "Red Bull" pilots, četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels bija piektais.

Šosezon Rikjardo būs "Red Bull" komandas vadošais pilots, viņa pārinieks būs jaunais krievu pilots Daņila Kvjats, kurš iepriekš pārstāvēja "Toro Rosso".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!