Nākamajā pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") posmā Anglijā prestižākajā "Supercar" ieskaitē startēs divi Latvijas pārstāvji - Reinim Nitišam pievienosies Jānis Baumais, kurš debitēs šajā klasē.

"Noskaņojums ir labs, esmu gatavs savai debijai pasaules rallijkrosa čempionātā," saka Jānis Baumanis, kura rīcībā būs "Peugeot 208 WRX" automašīna. "Mēs arī neesam noteikuši striktus uzdevumus šim posmam, tādēļ pirmssarta "mandrāža" ir mazāka nekā varētu būt. Tas palīdz justies brīvāk un man būs vieglāk iziet uz starta. Varēšu ar vēsu galvu braukt tik ātri, cik spēju un galvenais, ka gūšu prieku un pieredzi no tā."

Eiropas rallija čempionāta sacensības Anglijā, Lidenholas trasē, nenotiks, līdz ar to Baumanis nezaudēs punktus šajā ieskaitē, kurā pēc diviem posmiem atrodas vadībā.

Kā ziņojām, "Team Peugeot-Hansen" savas jauniešu programmas ietvaros izvēlējās sadarboties ar pagājušā gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieku "Super1600" klasē Jāni Baumani, dodot viņam iespēju trijos "WorldRX" posmos startēt ar "Supercar" automašīnu. Ar "Supercar" automobili Baumanis startēs vēl Norvēģijas posmā augustā oktobrī Turcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!