Abas Latvijas ekipāžas - Vasīlijs Grjazins/Dmitrijs Lebediks un Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins (abi - "SRT") - sekmīgi iesākuši Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmu Beļģijā, "Kenotek Ypres Rallye".

Pirmajā sacensību dienā ekipāžām bija jāveic septiņi ātrumposmi, un piecos no tiem Grjazins pārspēja savu komandas biedru. Jaunais krievu pilots divos ātrumpsomos uzrādīja piekto ātrāko rezultātu.

Pēc septiņiem ātrumposmiem junioru ieskaitē, kurā startē abas "Sports Racing Technlogies" ekipāžas, vadībā izvirzījies vācietis Marijans Grībels ("Opel Adam R2"), kurš bija ātrākais trijos "dopos". 5,5 sekundes no viņa atpaliek junioru čempionāta kopvērtējuma līderis, zviedrs Emīls Bergkvists ("Opel Adam R2"). Vasīlijs Grjazins ir sestais, no Grībela atpaliekot 56,7 sekundes. Ralfs Sirmacis, kuram labākais rezultāts pirmās dienas ātrumposmos bija septītā vieta SS7, kurā Ralfs gan pieļāva kļūdu, aizbraucot garām līkumam, ir astotajā vietā, Grībelam zaudējot minūti un 17,1 sekundes.

Ipras rallija absolūtajā vērtējumā līderis ir ERČ Latvijas posma, "Rally Liepāja", uzvarētājs Kreigs Brīns ("Peugeot 208"). 4,6 sekundes no viņa atpaliek francūzis Braiens Bufjē ("Citroen DS3 R5"), trešais - vēl viens francūzis Stefans Lefebvrē ("Peugeot 208").

Līdz ceturtajam ātrumposmam rallija vadībā bija nīderlandietis Kevins Abrings ("Citroen DS3 R5"), taču ceturtajā "dopā" viņš "novākojās".

Otrajā rallija dienā ekipāžām būs jāveic 10 ātrumposmi.

"Kenotek Ypres Rally", kas ir asfalta rallijs, ir ceturtais no sešiem ieskaites posmiem Eiropas junioru čempionātā. Pēc trim posmiem Sirmacis šajā kopvērtējumā ir piektajā vietā, Grjazins - astotais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!