Foto: AFP/Scanpix
Aizvadītajās brīvdienās noslēdzās pasaules autosporta vēsturē pirmais elektriskās "Formula E" pasaules čempionāts, un pirmo čempiona titulu ieguva brazīlietis Nelsons Pikē juniors.

"Formula E" čempionātā bija iekļauti 11 posmi, kas risinājās deviņās trasēs - ASV un Lielbritānijā notiks divi posmi pēc kārtas. Cīņa par titulu notika ne tikai līdz pēdējam posmam, bet pat līdz pēdējam sacīkšu metram - Pikē uzvaru kopvērtējumā svinēja ar viena vienīga punkta pārsvaru pār citu bijušo F-1 pilotu, šveicieti Sebastjenu Buemi.

Buemi šosezon uzvarēja trijās sacīkstēs un divās no tām saņēma bonusa punktu par "pole position", taču punktu krāšanas ziņā Pikē bija veiksmīgāks, lai gan brazīlietim izdevās uzvarēt tikai divos posmos. Pirms pēdējā posma Pikē kopvērtējumā bija vadībā ar piecu punktu pārsvaru - 138 pret 133 punktiem Buemī kontā.

Pēdējā sacīkstē Pikē ierindojās salīdzinoši zemajā septītajā vietā, taču arī Buemi neizdevās uzvarēt un pārspēt brazīlieti kopvērtējumā - šveicietis finišēja piektais. Ar to pietika, lai par vēsturisko, pirmo "Formula E" čempionu tiktu kronēts Nelsons Pikē.

"Formula E" čempionāts risinājās no septembra līdz jūnijam, izmantojot salīdzinoši "tukšo" starpsezonu laiku autošosejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!