Latvijas jaunais autobraucējs Ralfs Sirmacis ("Sports Racing Technologies") ieņem pirmo pozīciju Eiropas rallija čempionāta (ERČ) junioru ieskaitē pēc "auto24 Rally Estonia" pirmās pilnās sacensību dienas.

Sestdien sacensību dalībniekiem bija jāveic deviņi ātrumposmi, no kuriem Sirmacis ar stūrmani Artūru Šiminu ("Peugeot 208 R2") pamanījās uzvarēt sešos, tādejādi pārņemot junioru ieskaites vadību. Latvietis pēc otrās dienas par 25 sekundēm apsteidz tuvāko sekotāju zviedru Emīlu Bergkvistu ("Opel Adam R2"), bet trešais ir igaunis Miko Ove Nīnemae ("Peugeot 208 R2"), atpalikdams vēl par 0,9 sekundēm.

Kopējā ieskaitē Sirmača ekipāža atrodas 12.vietā, no līdera krieva Alekseja Lukjaņuka ("Mitsubishi Lancer Evo X") atpaliekot vairāk par piecām minūtēm. Absolūtajā kopvērtējumā otrais ir polis Kajetans Kajetanovičs ("Ford Fiesta R5"), kurš no Lukjaņuka atpaliek 2,4 sekundes.

Igaunijā startēja vēl viena Latvijas junioru ekipāža Daņila Belokoņs/Toms Pirktiņš ("Ford Fiesta R2"), taču viņi dienas trešajā ātrumposmā bija spiesti izstāties tehnisku problēmu dēļ.

Svētdien sacensību dalībnieki ralliju noslēgs ar vēl sešiem "dopiem".

ERC junioru ieskaites vērtējumā pēc četriem no sezonas sešiem etapiem līderis ar 104 punktiem joprojām ir Bergkvists, kuram 26 punktus zaudē brits Kriss Ingrams, bet Sirmacis ar 48 punktiem atrodams sestajā pozīcijā.

Kopējā vērtējumā līderis ar 124 punktiem ir brits Kreigs Brīns, kuram 19 punktus zaudē Kajetans Kajetanovičs no Polijas. Tikmēr vienīgi Latvijas etapā startējušais Mārtiņš Svilis ar 15 punktiem atrodams 17.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!