Foto: AFP/Scanpix

Godinot mirušā F-1 pilota Žila Bjanki piemiņu, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) iemūžinās viņa sacīkšu numuru, izņemot to no apgrozības, vēsta ārzemju mediji.

Kā zināms, F-1 piloti kopš 2014. gada var izvēlēties numuru, kādu visas savas F-1 karjeras laikā liks uz viņu bolīdiem, un Bjanki bija izvēlējies skaitli 17. Tagad šo ciparu neviens cits F-1 pilots izmantot vairs nevarēs.

"Tā kā numuru uz F-1 mašīnas tagad izvēlas paši sportisti, FIA uzskata, ka tas būtu atbilstošs žests iemūžināt Žila Bjanki 17. numuru," FIA paziņojumā citēts federācijas prezidents Žans Tods.

Kā zināms, Žils Bjanki nomira 18. jūlijā, deviņus mēnešus pēc avārijas Japānas "Grand Prix" posmā, kurā guva smagas galvas traumas. Kopš avārijas viņš nebija nācis pie samaņas. Bjanki nomira slimnīcā Nicā, uz kuru bija pārvests no Japānas klīnikas, kurā aizvadīja pirmo ārstēšanās periodu pēc avārijas.

Atvadīšanās no Žila Bjanki notiks otrdien, 21. jūlijā, Nicā. Paredzams, ka bērēs piedalīsies visas vadošās F-1 personas un franču pilota bijušie kolēģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!