Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas ātrākais motokrosa senioru klases braucējs Leons Kozlovskis startēja gada nozīmīgākajās veterānu klases sacensībās – Pasaules Kausa izcīņā. Kozlovskis bija vienīgais Baltijas pārstāvis un 48 sportistu konkurencē, startējot līdzās vairākiem pasaules līmeņa čempioniem, izcīnīja augsto 5. vietu, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Latvijas motokluba "MX Ādaži" izveidotājs un braucējs Leons Kozlovskis labu sniegumu Pasaules kausa sacensībās uzrādīja jau treniņu laikā, parādot, ka pieckārtēja Latvijas čempiona tituls pelnīts godam. Abos Pasaules kausa finālbraucienos un kopvērtējumā viņš izcīnīja pārliecinošu 5. vietu.

"Esmu apmierināts ar savu sniegumu, jo cerēju uz vietu TOP10," saka pierdzējušais Latvijas motokrosists. "Pirmais trijnieks, kas startēja sacensībās, ir labi zināmi visā pasaulē – gan pasaules čempionāta, gan Veterānu kausa čempioni. Pirmajā braucienā man bija ne visai veiksmīgs sākums, jo aizbraucu kā trešais, bet priekšā braucošais sportists nokrita un sanāca visai liela aizķeršanās, tādēļ turpināju sacensības no 9. vietas, nācās arī nedaudz pietaupīt spēkus, lai saglabātu labu pozīciju."

"Jāatzīst, ka trase priekš mums bija ļoti grūta, bez pārspīlēšanas - bedres bija šausmīgas, "špūres" – dziļas," stāsta Kozlovskis. "Pēc sacensībām runāju ar Itālijas čempionu Bosko, kurš arī atzina, ka šādā trasē brauc pirmo reizi. Braucot piektajā pozīcijā, biju par apli priekšā 12. vietai, kas parādīja, ka ar trasi bija grūti tikt galā – arī izkārtojums no piektās līdz 10.pozīcijai bija plašs. Taču tā ir pasaules līmeņa trase un man prieks, ka es to varēju izturēt un izdarīt visu līdz galam."

Par 2015.gada Pasaules kausa uzvarētāju veterāniem kļuva jau vairākkārtējs čempions, zviedrs Mats Nilsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!