Foto: Volkswagen Motorsport

Pasaules rallija čempionāta (WRC) Austrālijas posmā pēc pirmajiem astoņiem ātrumposmiem vadībā ir izvirzījies somu pilots Jari-Mati Latvala ("Volkswagen"), no kura tikai divas sekundes atpaliek anglis Kriss Mīke ("Citroen").

Pirmā bija garākā šā rallija diena, ekipāžām bija jāveic astoņi ātrumposmi, kuru kopējais garums pārsniedza 125 kilometrus. Tā kā pavasaris šogad Austrālijā ir sauss un silts, ceļi ir putekļaini un WRC ieskaites ekipāžas startēja ar trīs minūšu intervālu, pārējie - ar divu.

Latvalas komandas biedrs un čempionāta līderis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen") nepateicīgās pirmās starta pozīcijas dēļ ir trešajā pozīcijā, no soma atpaliekot 4,6 sekundes, bet viņam seko trešais "Volkswagen" komandas braucējs Andreass Mikelsens. Labāko desmitniekā ir arī igauņu pilots Ots Tanaks ("M-Sport"), kurš atrodas astotajā vietā. Viņa rezultātu ietekmēja tehniskas problēmas, kas brīžiem viņa "Ford Fiesta WRC" atstāja tikai ar aizmugurējo riteņu piedziņu.

Rallija vadībā vispirms izvirzījās "Hyundai" komandas braucēji Dani Sordo un Tjerī Nevils, taču sacīkstes turpinājumā, kad ceļi otrajā ātrumposmu izbraukšanas reizē bija kļuvuši tīrāki, viņi sāka zaudēt pozīcijas, un dienas noslēgumā visas trīs "Hyundai" ekipāžas ir izveidojušas savu "mini ieskaiti". Sordo ieņem piekto, Nevils - sesto, bet jaunzēlandietis Haidens Padons - septīto pozīciju un viņus šķir 15 sekundes.

Austrālijas rallija rezultāti pēc pirmās sacensību dienas:

Avots: wrc.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!