Foto: Publicitātes foto

2016. gada pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendārā ir iekļauts posms Ķīnā, palielinot sacensību skaitu sezonā līdz 14, kas ir saniknojis WRC komandas, raksta britu mediji.

WRC komandas ir gandarītas par Ķīnas iekļaušanu kalendārā, taču jau iepriekš bija stingri iebildušas pret sacensību skaita palielināšanu sezonā, bet jaunais kalendāra projekts tieši to arī paredz. Kā ziņojām, "Citroen" rūpnīcas komanda jau ir sākusi izsvērt, kur labāk startēt 2017. gadā - WRC vai WTCC.

"Tas ir neprāts," prominentajam britu izdevumam "Autosport" izteicies kādas WRC komandas pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms. "Kā FIA to iedomājas? Viņiem šķiet, ka mēs naudu varam uzburt no zila gaisa? Izskatās, ka ar šiem cilvēkiem runāt ir bezjēdzīgi. Ja kalendārā paliks 14 posmi, mēs nevarēsim turpināt [startēt]. Domāju, ka jūs no visām rūpnīcu komandām saņemsiet to pašu atbildi: nē 14 posmiem!"

Septembra sākumā Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods norādīja, ka čempionāta plānošana ir federācijas ziņā un komandu vēlmes tiks uzklausītas, bet nebūs noteicošās. "Protams, es cienu komandu viedokli, taču FIA izlemj par čempionāta posmu skaitu," viņš norādīja sarunā ar "Autosport".

Pasaules motoru sporta padomes (WMSC) sēdē ir apstiprināts, ka 2016. gada WRC kalendārā iekļautas sekojošas valstis (alfabēta secībā), taču sacensību norises datumi vēl nav precizēti: Argentīna, Austrālija, Francija, Itālija, Ķīna, Lielbritānija, Meksika, Montekarlo, Polija, Somija, Spānija, Vācija, Zviedrija.

Pagaidām līgumu ar WRC promoteriem un FIA nav parakstījuši Korsikas un Montekarlo rallija rīkotāji, bet Ķīnai vēl ir jānovērš FIA inspekcijas laikā novērotās nepilnības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!