Foto: Alberto Marinelli
Ar izcīnītu trešo vietu LMP3 klasē 2015. gada "European Le Mans Series" (ELMS) sezonu noslēdzis Konstantīns Calko un viņa pārstāvētā "SVK by Speed Factory" komanda.

Sezonas noslēdzošās sacensības norisinājās Eštorilā, Portugālē. Četru stundu braucienu pirmais no komandas sportistiem uzsāka tieši Latvijas pārstāvis Calko un pat spēja pietuvoties pirmajam desmitniekam, kā arī cīnījās par otro/trešo vietu LMP3 klasē. Tomēr vēlāk, kad pie "Ginetta-Nissan" prototipa stūres piesēdās komandas biedri, pozīcijas tika strauji zaudētas.

Calko atgriezās sacīkstē pēdējā stundā un spēja atkal uzlabot situāciju, atgūstot daļu no laika, ko bija zaudējuši spānis Hesuss Fusters un lietuvietis Dainis Matijošaits. Starp LMP3 komandām "SVK by Speed Factory" mašīna ar 5. numuru ierindojās ceturtajā vietā, šoreiz paliekot bez pjedestāla. Diemžēl neizdevās noturēt otro vietu sezonas kopvērtējumā, tomēr arī par trešo vietu pienākas kauss, tāpēc ir pamats priekam.

Pēc finiša gan sportists atzina, ka ar šo sacīksti nav apmierināts, jo tā bijusi viena no sliktākajām viņa karjerā, un arī komandas biedru sniegums vērtējams kā neapmierinošs. Tomēr vērtējot sezonu kopumā, kad tika gūti arī divi pjedestāli un trešā vieta LMP3 klases kopvērtējumā, Calko atzina, ka ir priecīgs par kopumā gūto rezultātu, lai gan piebilst, ka komandai vēl daudz jāmācās.

"Paldies visiem līdzjutējiem, ka sekojāt un jutāt līdzi," pēc sezonas noslēgšanas sacīja Konstantīns Calko. "Paldies vecākiem par sapratni un par to, ka bijāt blakus. Paldies sponsoriem!"

Calko šogad ELMS čempionātā startēja pirmo reizi un arī viņa pārstāvētajai "SVK by Speed Factory" komandai tā bija debijas sezona prestižajā izturības sacīkšu seriālā.

Par čempioniem 2015. gadā kļuva Kriss Hojs un Čārlijs Robertsons no "Ginetta" rūpnīcas komandas "Team LNT".

2015. gada ELMS kopvērtējums LMP3 klasē:

VietaKomandaNr.ŠasijaPunkti
1Team LNT#3Ginetta94
2Team LNT#2Ginetta58
3SVK by Speed Factory#15Ginetta57
4University of Bolton#7Ginetta40
5Villorba Corse#5Ginetta36
6Graff#9Ligier18
7Lanan Racing#11Ginetta16

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!