Foto: Foto no personīgā arhīva

Latvijas "Drive eO" komanda ir ieradusies Kalifornijā, kur turpina sava šāgada elektromobiļa "PP100" sagatavošanu Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībām (PPIHC), kas šogad svin gadsimta jubileju.

"Drive eO" komanda ar pilotu Rīsu Millenu testus aizvada Kalifornijā, tuksnesī, uz ziemeļiem no Losandželosas. "Šodien veicām pirmos testus Kalifornijas tuksnesī, uz ziemeļiem no Losandželosas, ļoti karstos apstākļos, aptuveni 37 grādi pēc Celsija. Trase ir ar agresīvu reljefu, vienu kāpumu var pielīdzināt PPIHC. Visu agregātu temperatūru rādījumi ir ļoti patīkami. Balstiekārtas regulējumi ļoti labi. Šodien kopā ar "Alcon" inženieri tikām līdz galam skaidrībā ar bremžu regulējumiem, kuras šogad mums pavisam jaunas. Šajā karstumā mūsu riepu sastāvs ir mazliet par mīkstu, bet priekš kalna būs kā reiz," savā "Facebook" kontā raksta viens no komandas inženieriem Ingus Ulmis.

Komandas testiem pievienojies arī pilots Rīss Millens.

"Electric Modified" klasē Latvijas komandai būs vēl trīs konkurenti, ieskaitot leģendāro japāni Nobuhiro Tadžimu. "Drive eO" vadītājs Andris Dambis pirms došanās uz Ameriku uzsvēra, ka viņu plāns ir atkal cīnīties par uzvaru kopvērtējumā, taču sagaida nopietnu konkurenci. "Jā, mēs uz sacīkstēm ieradīsimies kā favorīti, un tieši ar to, gatavojoties šim gadam, ir rēķinājušies arī mūsu konkurenti," portālam "Delfi" atklāja izcilais latviešu inženieris.

Kā zināms, pērn "PP03" ar Rīsu Millenu pie stūres izcīnīja uzvaru 99. "Pikes Peak International Hill Climb" sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!