Lavtvijas sportisti ieguvuši trīs medaļas Aizkrauklē notikušajā Eiropas čempionāta posmā ūdens motosportā, informē Latvijas Ūdens motosporta federācija (LŪMSF).

FR-1000 klasē par uzvarētāju kļuva Lotārs Millers, savukārt O-350 klasē Andis Ratnieks izcīnīja otro vietu, bet Mārtiņš Morozs trešo. A.Ratnieks arī čempionāta kopvērtējumā ir otrajā vietā. Par uzvarētāju gan posmā, gan kopvērtējumā kļuva čehu pilots Dāvids Loukotka.

Vienlaicīgi ar Eiropas čempionātu notika arī Latvijas atklātā čempionāta 6. posms. Par posma uzvarētājiem Latvijas čempionātā JT250 klasē kļuva Niklāvs Parolis, GT15 - Laura Lakovica – Lakoviča, GT 30 - Jānis Zarečņevs, S550 - Reinis Musts, OSY400 - Viesturs Lācis, F2 - Edgars Riabko, F4 - Ņikita Lijcs, RN2000 - Vladimirs Fjodorovs.

"Esmu lepns gan par Latvijas sportistu panākumiem Eiropas čempionāta posmā, gan par labi noorganizēto čempionāta posmu. Neskatoties uz sarežģītajiem laika apstākļiem, kad brīžiem lija stiprs lietus vai pūta brāzmains vējš, mūsējie parādīja, ka ir meistarīgi braucēji arī komplicētās situācijās," saka LŪMSF prezidents Atis Slakteris. "Priecājos, ka neskatoties uz to, ka bija daudz avārijy un divi sportisti pat nogādāti slimnīcā, un mediķu palīdzība abās dienās bija nepieciešama ļoti bieži, viss ir beidzies bez nopietnām traumām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!