Foto: Publicitātes foto
Latvijas ātrumlaivu pilots Uvis Slakteris, Anglijā veiksmīgi aizvadot noslēdzošās Eiropas meistarsacīkšu sacensības F-2 klasē, izcīnījis šāgada Eiropas čempiona titulu, informē Latvijas Ūdens motosporta federācija (LŪMSF).

Sacensībās Lielbritānijā, Stjuartbijas ezerā, startēja divi Latvijas piloti - Uvis Slakteris ("Riga Powerboat Team") un Ņikita Lijcs ("Jūrmala Racing Team").

Sacensību dienā ezerā bija stiprs vējš un lieli viļņi, kuru dēļ vairākas reizes sacīkstes tika apturētas. Nepietiekamā laika dēļ četru braucienu vietā notika tikai trīs braucieni. Uvis Slakteris bija otrais pirmajā braucienā un pirmais divos atlikušajos braucienos, kas viņam ļāva iegūt pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā. Eiropas čempiona titulu Latvijas sportists izcīnīja pirmo reizi karjerā.

"Esmu gandarīts par veiksmīgi pavadīto čempionātu. Apbalvošanas ceremonijā bija patīkami stāvēt uz augstākā pakāpiena un klausīties Latvijas himnu. Pirmo reizi savā karjerā esmu kļuvis par Eiropas čempionu!" saka Slakteris. "Neskatoties uz to, ka sezonas sākumā man neveicās, esmu optimisma pilns pasaules čempionāta pēdējā posmā cīnīties par posma uzvaru un kopvērtējuma trešo vietu. Pateicoties profesionālam komandas darbam, laiva tagad ir tādā līmenī, ka varu cīnīties par pirmo vietu jebkurās sacensībās. Arī paša meistarība un pārliecība šajā sezonā ir krietni augusi."

Savukārt jaunais un talantīgais pilots Nikita Lijcs 2016. gada Eiropas čempionāta kopvērtējuma F4 klasē ieguva 5. vietu, jo šajās sacensībās piedzīvoja avāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!