Foto: Rihards Baumanis
Latvijas rallijkrosa piloti Jānis un Artis Baumanis šajā nedēļas nogalē Vācijā, Esteringas trasē, aizvadīja sacensības attiecīgi pasaules ("World RX") un Eiropas ("Euro RX") čempionāta ieskaitē, turklāt abi ar vienādām sekmēm - vispirms uzvara kvalifikācijā, bet pēc tam apstāšanās pusfinālā.

Jānis Baumanis pirmajā sacensību dienā pirmo reizi savā "World RX" karjerā uzvarēja "Supercar" klases kvalifikācijā, uzrādot absolūti ātrāko rezultātu pirmajā no četrām kvalifikācijām. Arī turpinājumā viņa rezultāti bija teicami un Jānis pārliecinoši iekļuva pusfinālā, taču kārtējo reizi palika ārpus fināla, pusfinālā paliekot ceturtais.

Artim Baumanim savukārt Esteringā bija pēdējais Eiropas čempionāta posms, kurā veiksmīgas apstākļu sakritības rezultātā viņš varēja savu debijas sezonu "Euro RX" noslēgt ar bronzas medaļu. Līdzīgi kā jaunākais brālis Jānis, arī Artis uzvarēja vienā no kvalifikācijām un iekļuva pusfinālā, taču tajā palika ceturtais. Līdz ar to šāgada Eiropas čempionātā Artis Baumanis ieņem piekto vietu.

Jānim Baumanim pasaules čempionātā vēl atlicis pēdējais posms Argentīnā.

Plašāku Vācijas sacensību aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraidē no Esteringas trases!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!