Foto: Rihards Baumanis

"World RX Team Austria" pilots Jānis Baumanis pēc pirmās sacensību dienas Esteringā ir ļoti apmierināts ar uzrādīto rezultātu - viņš ir otrais aiz čempionāta līdera Matiasa Ekstrēma un pirmo reizi uzvarējis kvalifikācijas brauciena kopvērtējumā -, bet atzīst, ka neesot gaidījis tik labus apļa laikus.

"Cerēju, taču neticēju, ka izdosies uzvarēt kvalifikācijā," preses konferencē teica Jānis. "Esteringa gan vairs nav mana mīļākā trase, tagad tā ir Latvija, taču man te vienmēr bijuši labi rezultāti, un ar "Supercar" mašīnu ir tās pašas trajektorijas, tikai tā ir 5 - 6 sekundes aplī ātraka."

Kā esam ziņojuši, braucot "Super 1600" klasē, 2014.gadā Jānis Baumanis Esteringā uzvarēja, bet pērn Eiropas čempionāta posmā šajā trasē uzvarēja pusfinālā, bet finālā piedzīvoja sadursmi.

Runājot par otro sacensību dienu, svētdienu, viņš norādīja, ka laika apstākļi neesot būtiski, galvenais, lai visiem vienādi apstākļi. "Godīgi sakot, man nav svarīgi, kāds rīt būs laiks," teica Jānis. "Kamēr visiem apstākļi vienādi, vienalga, līst vai nelīst."

Jāteic, tieši laika apstākļi sestdien palīdzēja Artim Baumanim uzvarēt trešajā kvalifikācijā Eiropas čempionāta "Super 1600", klasē, kas ļāva viņa pacelties uz piekto vietu kvalifikācijas kopvērtējumā, - pēc viņa brauciena finiša sāka smidzināt, kas apgrūtināja braukšanu pārējiem klases dalībniekiem.

"Šī masīna nav tā, ar ko braucu visu sezonu - pēc avārijas Spānijā komanda nolēma to auto neremontēt un izmantojam trešo mašīnu, ar kuru nedaudz bija sākumā grūti aprast," pastāstīja Artis. "It kā ar šo auto biju braucis pērn, bet pēc sajūtām ir citādāka. Uz trešo braucienu izdevās atrast īstās sajūtas un rezultāts izsaka visu."

"Otrajā braucienā neveiksmīgi "izspēlējām" džokeri un biju tikai vienpadsmitais, bet šoreiz, jāsaka - beidzot paveicās," atzīst Artis. "Šīs pozitīvās emocijas, ko ieguvu, turēsies ilgi un ceru, ka rītdiena būs uz tās pašas nots."

Plašāku sacensību aprakstu varat lasīt portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!