Foto: F64
Latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks duetā ar franču pilotu Valentēnu Žiro sestdien Šveicē izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta (PČ) motokrosā ar blakusvāģiem 12.posma pirmajā braucienā, tomēr otrajā palika bez punktiem un attālinājās no titula iegūšanas.

Pirmajā braucienā aiz Žiro un Mucenieka sekoja pasaules čempionāta kopvērtējuma līdera Etjēna Baksa no Nīderlandes ekipāža, bet trešā bija vēl viena Nīderlandes sportista Kūna Hermansa ekipāža.

Savukārt vienīgā pilnvērtīgā Latvijas ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis ierindojās desmitajā vietā.

Šis brauciens smagas avārijas dēļ tika pārtraukts pēc 25 minūtēm.

Tikmēr otrajā braucienā uzvarēja Bakss, aiz sevis atstājot leģendāro Danielu Vilemsenu un Hermanu, bet Daiders ar Stupeli bija devītie, kamēr Bakss un Mucenieks palika bez punktiem.

Līdz ar to Baksa ekipāža uzvarēja posma summā, ievērojami attālinoties no Žiro un Mucenieka, kuri pirms šī etapa viņiem zaudēja vien astoņus punktus. Žiro un Mucenieks posmā guva devīto vietu, kamēr Daiders ar Stupeli palika desmitie.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12. posma Baksam ir 495 punkti, Žiro ar Mucenieku tagad atpaliekot par 30 punktiem, bet trešo vietu ar 442 punktiem ieņem Vilemsens.

Žiro ar Mucenieku bija uzvarējuši iepriekšējos divos posmos, saasinot cīņu par pasaules čempionu titulu.

Uz septīto pozīciju ar 318 punktiem kopvērtējumā atkāpušies Daiders un Stupelis, bet astotais ar 282 punktiem ir beļģu pilots Mārvins Venlušens, kurš gan šajā etapā startēja bez sava ierastā latviešu kantētāja Haralda Kurpnieka.

Tikmēr beļģis Kristofs Santermanss, kurš šajā sezonā startējis kopā ar Lauri Daideru, guvis 79 punktus, kas dod 19. vietu kopvērtējumā.

Līdz sezonas beigām atlikuši vēl divi posmi, kas septembrī risināsies Vācijā un Nīderlandē.

Iepriekšējā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā triumfēja Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet par vicečempioniem kļuva beļģu pilots Bens Adriansens un Lauris Daiders. Pēc sezonas abi pērnā gada spēcīgākie piloti noslēdza karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!