Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Ferrari" komandas piloti būs ātri arī šonedēļ gaidāmajā otrajā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posmā Bahreinā, uzskata "Mercedes" braucējs Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas.

Pirms nepilnām divām nedēļām notikušajā F-1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā uzvaru izcīnīja "Ferrari" pilots, vācietis Sebastjans Fetels, kurš apsteidza iepriekšējās sezonas čempionu Hamiltonu un savu komandas biedru Reikenenu no Somijas.

"Mēs varam uzvarēt nākamo sacīksti," pirms svētdien gaidāmā Bahreinas posma sacīja 33 gadus vecais Hamiltons. "Mūsu īpašumā ir lielisks bolīds, esam pašreizējie pasaules čempioni. Ar nelieliem uzlabojumiem varam būt labākie."

"Zinājām, ka šosezon būs spraiga cīņa, kā arī būs kāpumi un kritumi. "Ferrari" formulas Melburnas trases taisnēs bija tiešām ātras, un tādas tās būs arī Bahreinā," uzskata četrkārtējais pasaules čempions Hamiltons.

Britu pilots pašlaik pie punktiem ticis jau 26 F-1 sacensībās pēc kārtas, bet, ja sportists iebrauks punktos arī svētdien, viņš panāks Reikenena uzstādīto rekordu.

Iepriekšējo reizi Hamiltons bez punktiem kādā no posmiem palika 2016. gada Malaizijas "Grand Prix" izcīņā.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas posms, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!