Foto: EPA/Scanpix/LETA

Katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo Racing") uzvarēja šā gada Dakaras rallija garākajā, par maratona posmu sauktajā ātrumposmā un nostiprinājās kopvērtējuma vadībā.

511 kilometrus garo ātrumposmu Al-Atija veica trijās stundās, 38 minūtēs un 49 sekundēs, bet tikai minūti un 52 sekundes viņam zaudēja titulētākais Dakaras rallija dalībnieks, francūzis Stefans Peteransels ("X-Raid Team").

"Esmu diezgan apmierināts ar šo dienu," pēc finiša atzina Al-Atija. "Bija ļoti svarīgi noķert Stefanu un turēties viņam līdz. Jā, esmu apmierināts. Viss ir kārtībā, nebija nekādu problēmu."

Teicamu sniegumu turpina demonstrēt polis Jakubs Pržigonskis ("Orlen X-raid Team"), kurš ceturtajā ātrumposmā uzrādīja trešo labāko rezultātu, no Al-Atijas atpaliekot par astoņām minūtēm un 32 sekundēm.

Toties dramatisks šis posms izvērtās francūzim Sebastjanam Lēbam. Viņš trasē pārsita trīs riepas, taču Al-Atijam zaudēja tikai 12 minūtes.

Pēc četriem ātrumposmiem notikušas būtiskas izmaiņas kopvērtējumā — Al-Atijas pārsvars pieaudzis no sešām līdz astoņām minūtēm; Jazīds al Radži pametis otro vietu un noslīdējis uz piekto pozīciju, viņu tabulas augšā nomainījis Peteransels. Toties Lēbs, neskatoties uz savām nedienām ar riepām, pacēlies par divām vietām augstāk uz sesto pozīciju.

Lietuviešu konkurencē līderis joprojām ir Benedikts Vanags, kurš ceturtajā ātrumposmā uzrādīja 18. rezultātu, bet kopvērtējumā pacēlies uz 12. vietu. Vaidots Žala ir 16., bet Antans Jukņēvičs — 50. vietā.

Motobraucēju ieskaitē turpina uzvarēt amerikānis Rikijs Brabeks ("Honda"), bet otro vietu "maratona" posmā izcīnīja austrietis Matiass Valkners (KTM"). Trešais bija pieredzējušais austrālietis Tobijs Praiss ("KTM").

Brabeks tagad ir arī līderis arī kopvērtējumā, uz otro vietu nobīdot Pablo Kvintanilju no Peru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!