Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien ierindojās desmitajā vietā pasaules čempionāta sezonas desmitā posma - Vācijas "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases pirmajā braucienā.

Pirmajā braucienā uzvaru tikmēr guva pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Tims Gajsers no Slovēnijas, kuram Jonass zaudēja 34 sekundes.

Gajseram tikmēr otrajā un trešajā vietā sekoja divi šveicieši - attiecīgi Arno Tonuss un Žeremijs Sīvers.

Vēl pirmā brauciena sākumā Jonass iekātojās pirmajā desmitniekā, tomēr pēc dažiem apļiem latvietis zaudēja iegūtās pozīcijas un pakāpeniski atkāpās līdz par 12.vietai. Tomēr beigas Latvijas motosportistam bija labākas, kas ļāva pacelties par pāris vietām un noslēgt labāko desmitnieku.

Otrais brauciens notiks vēlāk svētdien.

Iepriekšējā posmā Ķegumā gūto savainojumu dēļ šajās sacensībās nestartē Jonasa bijušie komandas biedri KTM rūpnīcas vienībā Antonio Kairoli no Itālijas un Džefrijs Herlingss no Nīderlandes.

MXGP klasē pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ir Gajsers, kurš iekrājis 391 punktu, par 33 punktiem apsteidzot Kairoli. Nākamie sekotāji ir vairāk nekā 100 punktu attālumā, bet Jonass ar 186 punktiem ieņem desmito pozīciju.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā. Savukārt piektajā posmā, kas norisinājās Itālijā, Jonass pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla MXGP klasē, izcīnot otro vietu.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem devītais pirms nedēļas tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!