Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") rīkotājkompānija "IMG Motorsports" apstiprinājusi savu ieceri attīstīt elektrisko auto klasi, un šobrīd projekta nosaukums ir "Projekt E".

Elektriskos auto "World RX" čempionātā vienā posmā ar "SuperCar" automašīnām varētu redzēt kādā no Eiropas posmiem 2020. gadā, bet gadu vēlāk varētu tikt ieviesta pilnvērtīga pasaules čempionāta klase "Project E" automašīnām.

"Project E" tiek attīstīts sadarbībā ar latviešu autosportista Jāņa Baumaņa pārstāvēto STARD komandu. Šī brīža plāns paredz, ka automašīnu izveidē varēs izmantot šī brīža automašīnu šasijas. Piemēram, STARD elektrisko auto izstrādās, izmantojot 2019. gada STARD "World RX Ford Fiesta" automašīnu šasiju. Mašīnas varētu attīstīt 450 kilovatus (kW), kas ir 600 zirgspēki (bhp), un attīstīt pat 240 kilometru stundā (km/h) lielu ātrumu.

Pēc ilgas izpētes un programmas attīstīšanas, "Project E" automašīnu testēšana varētu sākties jau jūlijā, bet oficiālo mašīnu atklāšana ieplānota septembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!