Ceturtdien tika uzsākts WRC sezonas devītais posms, Somijas rallija pirmajā ātrumposmā Mārtiņam Seskam un Andrim Mālniekam finišējot ceturtajiem "Junior WRC" klasē.

Pirmais ātrumposms bija vien 2,31 kilometru garš, un tajā JWRC konkurencē pirmo vietu ieņēma Vācijas autosportists Juliuss Tannerts, kurš ievada posmu pieveica 2:08,9 minūtēs. Sesks un Mālnieks atpalika 1,2 sekundes, finišējot pēc 2:10,1 minūtēm.

“Posmu aizvadījām diezgan mierīgi, lai izvairītos no kļūdām. Pilsētas ātrumposmu braucām ar cietā sastāva riepām, lai pietaupītu mīksto sastāvu grunts ātrumposmiem. Šeit ir auksts, un rallija gaitā kā minimums vajadzēs izmantot sešus mīksto riepu komplektus,” sociālās vietnes “Facebook” profilā citēts Mārtiņš Sesks.

Piektdien braucējus sagaida pirmā nopietnā rallija diena, kuras laikā braucēji aizvadīs desmit, 126,55 kilometrus garus ātrumposmus. Kopumā autosportistiem paredzēts veikt 307,58 kilometrus.

Latvietis šajās sacensībās startē bez sava ierastā stūrmaņa Krišjāņa Caunes, kurš pēc sava tēva Ivara nāves nolēmis paņemt pārtraukumu aktīvajā autosportā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!