Latvijas autosportists Jānis Baumanis no STARD komandas bija ļoti priecīgs par izcīnīto otro vietu pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmā Kanādā, un viņš uzteica komandas darbu, kas veicināja šo panākumu, latvietis stāstīja preses konferencē.

Jau vēstīts, ka svētdien Baumanis "World RX" sestajā posmā Kanādā izcīnīja otro vietu, kas ir viņa karjeras labākais sasniegums prestižajā "SuperCar" klasē. Baumanis preses konferencē atcerējās, ka iepriekš uz goda pjedestāla kāpa 2015. gada sezonā, kad startēja Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē.

"Ja paskaita, cik dienas pagājušas kopš es svētdienā smaržoju pēc šampanieša, es teiktu, ka ir pagājis vairāk par 1200 dienām. Protams, ir ļoti patīkami atrasties uz pjedestāla kopā ar abiem šiem sportistiem (Andresu Bakerūdu un Timuru Timerzjanovu). Pagājušajā gadā es Kanādā ieguvu savu pirmo "World RX" balvu par labāko startu, bet šogad esmu uz pjedestāla," preses konferencē sacīja Baumanis.

"Esam strādājuši ļoti smagi, lai tiktu uz pjedestāla. Piekto reizi šajā sezonā braucu finālā, kas ir daudz vairāk nekā iepriekšējās sezonās. Iepriekš mēs spējām finālu sasniegt vienu vai divas reizes sezonā. Esmu ļoti apmierināts ar komandas darbu, mēs veicām nopietnu analīzi, dažreiz puiši datus pētīja līdz trijiem naktī. Beidzot tas ir atmaksājies.

Baumanis ar 111 punktiem "World RX" kopvērtējumā atrodas piektajā pozīcijā, bet līderis ar ar 145 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!