Foto: LETA

Pasaules rallijkrosa čempionāta devītais posms "Neste World RX of Latvia" ļoti veiksmīgi sācies Lietuvas pilotam Rokam Bačuškam, kurš pēc pirmās sacensību dienas ir kopvērtējuma līderis un bija ļoti iepriecināts par trasē parādīto sniegumu.

"Šī diena bija ļoti laba. Būt pirmajā vietā ir lieliski," preses konferencē pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem norādīja lietuvietis. Viņš izteicās, ka viens no iemesliem, kādēļ posms Biķerniekos iesācies tik labi, varētu būt saistīts ar faktu, ka komandas biedrs Antons Marklunds pirms gada šeit aizvadīja testus, un tas ļāvis atrast optimālos mašīnas regulējumus.

Niklass Gronholms, kurš atrodas kopvērtējuma otrajā pozīcijā, pastāstīja, ka pirmajā kvalifikācijas braucienā nepadevās labs starts un tur tika zaudēts daudz laika. Soms izteicās, ka otrais brauciens bija labāks un netika pieļautas kļūdas. Svētdien sacīkstes varētu ietekmēt lietaini laikapstākļi - Gronholms norādīja, ka jāatrod tiem piemēroti regulējumi: "Tā nebūs viegla diena, bet mēs esam tai gatavi."

Roka Bačuškas komandas biedrs Antons Marklunds kopvērtējumā ierindojas trešajā pozīcijā un arī atzinīgi vērtēja sestdien paveikto. "Mēs rādām labu sniegumu – visas trīs "Renault Megane RS" mašīnas šodien bijušas ātras un tas ir ļoti pozitīvi," teica zviedrs. Viņš arī piebilda, ka vēl nav izdevies atklāt visu mašīnas potenciālu: "Šobrīd nevaru pateikt, kas tieši pietrūkst, bet neesmu pilnībā apmierināts ar mašīnu. Tomēr domāju, ka šajā trasē tā ir visiem – trase ir ļoti tehniska, ir savādāks saķeres līmenis grants sekcijā." "Ja rītdien līs, mūsu dzīve būs nedaudz vieglāka – mēs zinām, ka mūsu mašīna labi strādā apstākļos, kad saķere ir sliktāka," par iespējamajiem rītdienas notikumiem izteicās Marklunds.

Pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem Bačuška ar 90 punktiem ierindojas kopvērtējuma pirmajā pozīcijā. Otro vietu ieņem soms Niklass Gronholms (85 punkti), kuram seko Antons Marklunds (84 punkti), Andreass Bakerūds (83 punkti) un Kevins Hansens (79 punkti).

No latviešu pilotiem pagaidām vislabāk klājies Reinim Nitišam, kurš pirmajā sacensību dienā iekrāja 65 punktus un kopvērtējumā ieņem 10. pozīciju. Jānim Baumanim sestdienas kvalifikācijas braucienos gāja grūtāk - viņš sakrājis 60 punktus un kopvērtējumā ierindojas 15. vietā. Pusfinālu sasniegs 12 ātrākie piloti pēc četriem kvalifikācijas braucieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!