Foto: EPA/Scanpix/LETA

F-1 komandas "McLaren" vadītājs Zaks Brauns apgalvo, ka "Ferrari" argumenti pret budžeta griestu samazināšanu ir pretrunīgi un nav atbalstāmi, raksta portāls "motorsport.com".

"Ferrari" vadītājs Matia Binoto sacīja, ka, ja budžeta griesti pandēmijas dēļ tiks samazināti vēl vairāk, čempionātam, iespējams, nāksies iztikt bez slavenās Itālijas komandas. Iepriekš komandas jau bija vienojušās, ka nākamās sezonas budžets nedrīkst pārsniegt 145 miljonu ASV dolāru, bet "McLaren" esot piedāvājusi to samazināt pat līdz 100 miljoniem.

"Ja F-1 saglabās savus vecos ieradumus, tad riskējam ar sporta veida nākotni," konferences zvanā vairākiem autosporta medijiem teica Brauns. "Es uzskatu, ja domāsim uz priekšu un iesim līdzi laikam, mēs varam ne tikai izdzīvot, bet varam uzlabot sporta veidu. Tad visi uzvarēsim."

Brauns sacīja, ka viņš palicis bez vārdiem, kad Binoto ierosinājis nesteigties ar izmaksu samazināšanu. Viņš uzskata, ka šāda nostāja ir muļķīga laikā, kad valstu valdības veic ārkārtas pasākumus, lai glābtu ekonomiku. "Es domāju, ka tā ir kritiska kļūda. Tas ir kā dzīvot noliegumā."

"Es atbalstu veselīgas debates. Bet domāju, ka komentāri, kurus esmu redzējis, nav saprātīgi un neatspoguļo to, kāda ir realitāte," viņš turpināja.

Brauns uzskata, ka ir muļķīgi domāt, ka F-1 zaudēs savu vietu kā motorsporta virsotne, ja budžeta griesti tiks samazināti līdz 125 miljoniem dolāru. Viņš arī sašutis par izteikumiem, ka dažas komandas nestartē tikai tāpēc, lai gūtu peļņu.

"Es ceru, ka daudzi man piekritīs, ka mērķis tomēr ir veidot veiksmīgu biznesu, norādīja Brauns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!