Foto: Publicitātes foto
Spīdveja komanda Daugavpils "Lokomotīve" drīkstēs startēt Polijas pirmajā līgā, ja varēs brīvi šķērsot robežu, lemts turnīra vadības sanāksmē.

Kā informē "Lokomotīve", Polijas pirmās līgas jeb pēc spēka otrā turnīra sezona varētu sākties 11. jūlijā. Pēc šī brīža plāna sestdienā notiktu trīs sacīkstes, bet svētdienā - viena. Šobrīd vēl nav zināms, kā notiktu izslēgšanas cīņas.

Tāpat lemts, ka daugavpilieši var piedalīties čempionātā ar nosacījumu, ja brīvi (bez karantīnas) var šķērsot robežu. Ja šāds variants nebūs iespējams, tad "Lokomotīve" čempionātā nepiedalīsies, bet saglabās tajā vietu 2021. gada sezonai.

Kā pagājušajā nedēļā atklāja kluba prezidents Valērijs Šidlovskis, Polijas spīdveja vadība ir piedāvājusi "Lokomotīvei" uz sezonas laiku pārcelties uz Poliju, izmantojot kādas vietējās pilsētas treku un stadionu. Tomēr daugavpilieši uz šādu opciju raugās rezervēti.

Jau sarosījusies Pilas pilsēta, kurai nevienā no trim Polijas spīdveja līgām kluba šosezon nav. Tādā gadījumā Latvijas klubam būtu jāīrē stadions treniņiem un sacensībām, bet iespējas parādīt spīdveju klātienē saviem līdzjutējiem nebūtu.

Pagaidām gan tiek izskatīts variants, ka visas komandas varētu sacensības aizvadīt bez skatītājiem, tā kā šajā ziņā "Lokomotīve" nebūtu vienīgā cietēja.

"Lokomotīve" ir saglabājusi gandrīz visu pagājušā gada sastāvu, taču komandā šosezon vairs nebrauks tās līderis Andžejs Ļebedevs, kurš pārcēlies uz Polijas Ekstralīgas vienību Ribņikas ROW. "Lokomotīves" Komandā ir 17 braucēji, no kuriem deviņi, ieskaitot tos, kuri Baltijas spīdveja līgas sacensībās jauniešiem piedalās Rīgas spīdveja kluba "Auseklis" sastāvā, ir junioru vecuma.

"Lokomotīve" 2019. gada sezonā Polijas pirmajā līgā finišēja sestajā vietā septiņu komandu konkurencē. Sezonu iepriekš "Lokomotīve" iekļuva Polijas otrās līgas pusfinālā, bet 2015. un 2016.gadā komanda triumfēja "Nice" čempionātā. Pēc noteikumiem "Nice" līgas uzvarētāji iegūst tiesības startēt ekstralīgā, tomēr "Lokomotīvei" tas abas reizes tika liegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!